Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 08. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Gyurcsány a Víziszínpadon: nem perdült táncra, hiába vártuk…

Gyurcsány a Víziszínpadon: nem perdült táncra, hiába vártuk…

A győriek szombaton este találkozhattak Gyurcsány Ferenccel, aki neje, Dobrev Klára oldalán tapsolt Szűcs Kinga műsorához. A víziszínpadi fellépés kisebbfajta szocialista pártrendezvénnyé változott.

Ahogy képünk is igazolja, Győrben töltötte a szombat estét Gyurcsány Ferenc. Az egykori miniszterelnök, akinek az államadósság kapcsán viselt felelősségét éppen a napokban tárgyalja több parlamenti bizottság, elugrott a Rába-partjára, hogy szárnysegédje, Molnár Csaba korábbi kancelláriaminiszter vendégeként megtekintse a Győr-Moson-Sopron megyei MSZP-főnök feleségének, az ünnepelt díva Szűcs Kingának musicalestjét. A rendezvényen jelen volt több győri szocialista politikus, és egykori minisztériumi csinovnyikjaik, akiket kezdetben frusztrált a sajtó jelenléte, majd miután ráébredtek, hogy ezúttal nem kell a Hír TV egyébként mindig éberen figyelő tekintetétől tartaniuk, belevetették magukat a könnyed szombat esti szórakozásba.

„Nekem egy hős kell!" - énekelte Szűcs Kinga, miközben férjeura, az egész országot a Gyurcsány-fanclubba szervezni igyekvő Molnár Csaba párás szemmel itta felesége előadását, nem messze főnökétől, Gyurcsány Ferenctől, és annak párjától, Dobrev Klárától. Kinyílt hát az Apró-villa ajtaja, és Ferenc testvér, akinek éppen nem akadt sürgős blogolni valója, és a kormányzása alatt kényszerpályára került devizahitelesek eladósodása sem nyomja a vállát, időt szakított egy kis Rába-parti kiruccanásra.

Gyurcsányt alig lehetett észrevenni. Ez a teátrális, nárcizmustól kábult ember, aki mesterien tudott mindig a reflektorfénybe kerülni, mára mesterien megtanult lopakodni. Osonni, hogy még a helyi szervezőknek se tűnjön fel a jelenléte. Hol van már az a Ferenc, aki szembefordult a tömeggel a Városháza előtti, kordonnal elkerített területen, miután kiszállt a miniszterelnöki fekete autóból, és provokatívan belevigyorgott az ellene tüntető győriek arcába? Hol van már a hatalma? Hol van már a gőgje, az eszelősen újraismételgetett önfeláldozása, amellyel csak a magyar emberek érdekeit szolgálja?

Gyurcsány után nem maradt más, csak a bajba jutott ország. A következő három generációt is vészesen nyomasztó államadósság, a nemzetközi mellett kirobbant hazai gazdasági válság, és a lezüllesztett ipari, mezőgazdasági, egészségügyi, és oktatási szektor. Gyurcsány ezt hagyta maga után.

Gyurcsány és Molnár saját pártjukat is lerombolták. Az MSZP ma Győr-Moson-Sopron megyében, ahonnét mindkét törtető elindult, a leggyengébb a parlamenti politikai pártok közül.

Gyurcsány és Molnár, kéz a kézben együtt jár, s ha csak sötétedés után is, de mutatják még magukat vidéken is nyilvánosan. Még elhagyhatják a lakhelyüket, a lakásukból is kimozdulhatnak. Vajon, ha az elmúlt évekért büntetőjogi felelősségre vonásra is számíthatnak majd, még meddig mulatoznak így mások kontójára?

A szombat esti musicalest kapcsán azért maradt bennem hiányérzet. Hiszen az igazi mégiscsak az lett volna, hogy miközben Szűcs Kinga énekel, Gyurcsány „Footloose" Ferenc, alias Gumiláb táncra perdül, ahogy azt egyszer parlamenti dolgozószobájában tette. A nagy showmantől ennyit elvárhatott volna a publikum. Legalább lett volna min röhögni... Mert ha arra gondolunk, amit kormányfőként hátrahagyott, legfeljebb sírni lehet okunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.