Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. December 11. 07:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Rába ETO Futsal Club

Gyurcsányi negyedszer a futsal legjobbja

Gyurcsányi negyedszer a futsal legjobbja

Gyurcsányi Zsolt számára 2011 így december táján nagyon jó évnek bizonyult.

A magyar bajnoki cím, a Magyar Kupa győzelem, Szuper Kupa elsőség mellett az UEFA Futsal Cup-on Európa legjobb 10 csapata közé került a Rába ETO-val. Stabil tagja a magyar válogatottnak és párjával kislányt várnak, tehát nemsokára boldog apuka lesz.

Így már csak hab a tortán, hogy az év szakági legjobbja választáson futsalban Magyarország elsőszámú játékosa lett.

- Ha valaki negyedszer lesz sportága legjobbja, biztosan végez számadást, múltról, jelenről és jövőről. Te megtetted ezt?

- Ezen még nem gondolkodtam, de tényleg lehet, hogy számadást kellene végeznem. Nagyon hosszú év volt ez, rengeteg mérkőzést játszottunk, és nyugodtan mondhatom, a csapat és az én számomra is sikeres év volt 2011. Nem vártam, hogy én leszek Magyarország legjobb futsalosa, hiszen az ETO-ban is rengeteg jó játékos van, és a többi csapatban is vannak kiemelkedő képességű futsalosok. Nekem személy szerint a válogatottban nyújtott teljesítményem volt az, amire alapozva talán megérdemeltem a címet, hiszen csapatunkban én is egy fontos láncszem vagyok, de csak egy láncszem, nálunk leginkább a csapatmunka dominál. Örülök annak, hogy hozzá tudtam tenni az ETO teljesítményéhez. Voltak az évnek kiemelkedő pillanatai, ezek közé sorolom a Magyar Kupa döntőt, hiszen ilyen győzelem ritkán adatik meg egy játékos életében, de a Futsal Cup mindegyik mérkőzése óriási élmény volt. Nyugodtan mondhatom, hogy mindezeket túlragyogja, kiderült apuka leszek, és most már elmondhatom, párommal kislányt várunk, aki jövőre látja majd meg a napvilágot.

- Akkor ezúton is gratulálunk minden futsal szerető nevében, de az évnek még nincs vége. Előttetek áll a válogatottal egy világbajnoki selejtező, ahol a cél legalább a második hely megszerzése lesz Gyöngyösön.

- Pedig jó lett volna már pihenni, novemberben tizennégy meccset játszottunk, de a válogatott mindenekfelett elsőbbséget élvez, hiszen Magyarországot képviselni óriási megtiszteltetés. Nem lesz egyszerű, hiszen a csoportunkban kiemelkedik az orosz válogatott, mögöttük kellene megszereznünk a második helyet. A kazah válogatottal kezdünk, és ez sorsdöntő meccs lesz, mert ha nyerünk, úgy gondolom, hogy hazai pályán el kell bírnunk a lett válogatottal, aminek gerincét az a Nikars Riga adja, amelyet a Rába ETO-val legyőztünk az UEFA Futsal Cup selejtezőjén, méghozzá Rigában.

Ezekhez a győzelmekhez szükségünk lesz a szurkolók fergeteges buzdítására, mert így egy plusz erőt adhatnak nekünk. Remélem, hogy Gyöngyösön teltház előtt játszunk, bár én szívesen játszottam volna Győrben, sajnálom, hogy lelkes győri szurkolóink előtt nem mutathatjuk meg tudásunkat.
Összességében úgy gondolom, hogy megvan bennünk az az erő és tudás, aminek segítségével megszerezzük a második helyet és ott leszünk a világbajnokságon, Thaiföldön.

- Egy ilyen eredménylista után, amely már mögötted áll, még mi motivál, mit szeretnél még elérni a futsalban?

- Mindent! De a viccet félretéve szeretnék még az ETO-val bajnokságot nyerni, hiszen már az idei eredményeknek köszönhetően a magyar bajnoknak nem kell előselejtezőt játszani, természetesen megnyerni a Magyar Kupát, mert fél lábbal már a legjobb négy között vagyunk. Jó lenne a világbajnokságon szerepelni és jövőre újra a legjobb tizenhat közé kerülni a Futsal Cup-on. Természetesen alig várom, hogy megszülessen a kislányom, játszhassak vele és igazi apuka lehessek, úgy hogy ezeket összevetve elég hosszútávra tervezek, remélem, hogy a négy elsőségemet még növelhetem, én mindent el fogok követni, hogy ez így legyen.

Ehhez már sokat hozzátenni nem nagyon lehet, kívánunk hát sok sikert, sérülésmentes játékot mind a válogatottban, mint az ETO-ban és természetesen sok boldogságot a civil életben, hiszen Gyurcsányi Zsolt, aki 2011-ben Magyarország legjobb futsalosa lett, mindezt kiérdemelte.

Molnár Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.