Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2021. November 19. 12:29, péntek | Helyi

Ha mi még nem is annyira, a gépek már készen állnak a télre

Ha mi még nem is annyira, a gépek már készen állnak a télre

Idén sem ússzuk meg a telet. Erre utal az is, hogy a Győr-Szol és az illetékes hatóságok vezetői megtartották ilyenkor szokásos gépszemléjüket.

Azt vizsgálták, megfelelő-e a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést végző berendezések műszaki állapota. Mutatjuk, milyen eredményre jutottak.

A városüzemeltető közleménye szerint összesen 53 eszközzel, nagyobb és kisebb teherautóval, sószóróval, hótolóval tisztítják az utakat. Be tudnak vonni alvállalkozókat, és ha szükséges száz „kétkezi” dolgozó segít be e munkába.

Hóügyeletet november 15-től tartanak. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltató munkatársai folyamatosan figyelik az időjárás alakulását, és ha az látják, hogy hajnalban fagyni fog, megkezdik az utak sózását, hogy a járművel vagy gyalogosan közlekedők ne korcsolyapályán érezzék magukat.

Először a hidakon, felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon tűnnek fel a járművek, ezt követi a lakóutcák, a járdák, a parki átvezető utak megtisztítása. A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézzel takarítják és szórják fel – szilárd szóróanyagból egyébként mintegy 550 tonna pihen a Győr-Szol raktáraiban.

A szolgáltató felhívta a figyelmet arra is, hogy az érvényben lévő jogszabályok szerint a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos, illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük. A számozott főutak városi szakaszain az állami közútkezelő végzi a munkát.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy rendkívüli időjárási körülmények között csak megfelelően felkészített, téli gumival ellátott járművel szabad elindulni. A közlekedőknek számolniuk kell a megnövekedő utazási idővel és azzal, hogy az útvonalak fokozatosan, a munkagépek haladási ütemével párhuzamosan válnak járhatóvá.

A Győr-Szol Zrt. szolgáltatási hibabejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon folyamatosan elérhető.

(Kép forrása: Győr-Szol Zrt./Ács Tamás)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 09:15, szerda | Helyi

24. Győri Ovifoci Gála

Remek hangulatban, gólokban gazdag örömfocival zárták az évet a Győri Ovifoci Klub focistái.

2023. Június 07. 08:15, szerda | Helyi

36 milliárd forintból fejleszt a Dana

Harminchatmilliárd forintból bővíti győri üzemét a Dana Hungary.

2023. Június 07. 07:15, szerda | Helyi

Egy hétvége, 20 baleset

A Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hétvégén 5 személyi sérüléssel járó, és 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt – közölte a rendőrség.

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.