Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 10. 14:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

„Ha az F1 zene, akkor Monza heavy metal”

„Ha az F1 zene, akkor Monza heavy metal”

Vasárnap délután a 61. Olasz Nagydíjjal folytatódik a Formula–1-es világbajnokság. A monzai pálya a mezőny leggyorsabb autójával rendelkező McLarennek kedvez, míg a Red Bull és a Ferrari nehéz hétvégére számíthat. A versenyhétvége

 
„Ha a Formula-1-es autók motorjának bőgése zene, akkor Monza heavy metal" - jellemezte találóan Adrian Sutil az Olasz Nagydíjnak otthont adó klasszikus pályát.

Ami az autók beállítását illeti, a mérnököknek itt nem kell túl sokat törniük a fejüket: a sebesség a fontos. Az 5793 méteres pálya hosszú egyenesek és gyors sikánok kombinációja, amelyen azonban az utóbbi években csak elvétve láthattunk előzéseket.

Az aszfaltcsík rendkívüli módon igénybe veszi a fékeket, ez különösen nagy melegben jelenthet nehézséget a pilóták számára - szerencséjükre az időjósok egyelőre enyhén felhős hétvégére számítanak, 20-27 fok közötti csúcshőmérsekletekkel.

A monzai pálya mindig annak a csapatnak kedvez, amelyiké a leggyorsabb autó a mezőnyben, és ez jelenleg a McLaren, így Lewis Hamilton és Jenson Button számít a futam legnagyobb favoritjának. Hamilton számára nagyon fontos lesz a vasárnapi verseny, ugyanis hiába vezet a világbajnoki pontversenyben, várhatóan a monzai az utolsó pálya, ami jobban fekszik a wokingiaknak, mint a nagy rivális Red Bullnak.

Ami az osztrák istállót illeti, Christian Horner csapatfőnök nem is titkolja, hogy nem győzelmi esélyekkel várják a hétvégét. „Már korábban is tudtuk, hogy Spa és Monza a McLarenek felségterülete lesz. Arra kell törekednünk, hogy minél kevesebb hátrányt szedjünk össze, ahogy azt Belgiumban is tettük. Monza nagyon kemény lesz számunkra, az év legnehezebb versenye" - vélekedett a sportvezető.

A Ferrarinál is nehéz, ráadásul kulcsfontosságú futamra készülnek: ha a fanatikus olasz közönség előtt versenyző Fernando Alonso nem ér el jó eredményt, búcsút mondhat harmadik világbajnoki címéről szövögetett álmainak.

Érdemes lesz odafigyelni a Renaultra (jobban mondva Robert Kubicára) és a Force Indiára is, ugyanis mindkét istálló autói gyorsak az egyenesekben, és ez Monzában önmagában is elég lehet egy remek helyezéshez. „Tavaly negyedik lettem Monzában, ez az eddigi legjobb eredményen. A miénk az egyik leggyorsabb autó a mezőnyben, így nagy esélyünk van újabb pontok szerzésére" - vélekedett Sutil, majd gyorsan hozzátette: „Monza egyszerűen zseniális!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g