Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2011. Május 08. 07:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Ha kell, a drogot házhoz viszik, mint a pizzát

Ha kell, a drogot házhoz viszik, mint a pizzát

A hatóságok után már a szülők is razziáznak az éjszakai szórakozóhelyeken. SMS-ben szólnak egymásnak, ha megriadnak egy-egy mulatótól. A partidrogokat a diszkók WC-jében árulják a dílerek, vagy házhoz szállítják, mint a pizzát. A h

Eligazítást tartottak a közös razzia előtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik objektumában. A rendőrök sem maradtak ki a sorból, ők vigyáztak a fogyasztóvédők és a pénzügyőrök testi épségére a budapesti éjszakában. A három halálos áldozatot követelő West-Balkán-tragédia kellett ahhoz, hogy a hatóságok fokozottan, összehangoltan és rendszeresen ellenőrizzék országszerte a fiatalok körében felkapott szórakozóhelyeket.

- A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a tragédia óta több mint ezer razziát tartottak, amelynek a célja kifejezetten a szórakozóhelyek ellenőrzése volt. Az esetek tizedében tapasztaltunk olyan törvénysértést, illetve szabálytalanságot, ami miatt eljárást kezdeményeztek a kollégák – mondta a hírTV-nek a NAV szóvivője, Suller Attila.

Razziáznak a szülők is, és SMS-ben riasztják egymást, ha megriadnak egy-egy mulatótól.

- Úgy indul, hogy a szülők elkezdik látogatni a szórakozóhelyeket, és átadják egymásnak az információkat - jelentette ki Szabó Maya, a Riadólánc Gyermekeink Biztonságos Szórakozásáért Egyesület elnöke. Lesz mit feljegyezniük, ha a mellékhelyiségekbe is bekukkantanak egyes szórakozóhelyeken. A hírTV birtokába jutott videó szerint a drogdílerek a vécében érzik otthon magukat igazán.

Az utcai járőrszolgálaton is hasznos információkat gyűjthetnek az aggódó anyukák és apukák. A tizenévesek egyszerűen kijátsszák, hogy a szórakozóhelyeken a 18 év alattiakat tilos kiszolgálni alkohollal.

A kábítószerpiacról a klasszikus szerek szinte eltűntek, helyüket a partidrogok vették át – nyilatkozta a Célpontnak az ismert toxikológus, Zacher Gábor. A Gina, Ica és Kati nevekre keresztelt anyagokat legálisan forgalmazzák. Ha kell, házhoz viszik, mint a pizzát. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.