Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 13. 16:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Revita TV

Ha lassan is, de élénkülni látszik az ingatlanpiac Győrben és a környéken

Ha lassan is, de élénkülni látszik az ingatlanpiac Győrben és a környéken

A közvetítők szerint most már el lehet adni a lakásokat, igaz, az árak továbbra is a válság által lenyomott szinten vannak. Az albérletek terén egészen más a helyzet: egyre többen választják ezt a megoldást. Ki kényszerből, ki azért m

Fellendülőben az ingatlanpiac, a kisebb, 80-100 négyzetméteres családi házak és az átlagos 60 négyzetméteres lakások néhány hónap alatt eladhatók - mondja az egyik győri ingatlanközvetítő vezetője. Molnár Kristóf úgy látja: az árak még mindig nyomottak, emelkedés nem várható pár éven belül. Ami változtathat még a helyzeten, az az április 15-én lejáró kilakoltatási moratórium. Országszerte nagyjából 106 ezer ingatlant érint, a tulajdonosoknak összesen csaknem 580 milliárd forint késedelmes tartozása van a bankok felé.

Ha a kormány nem segít a bedőlt hiteleseken, akkor a házak elárasztják a piacot és jelentősen csökkennek az árak. Az albérlet közvetítőknek úgy tűnik nincs félnivalójuk, az utóbbi időben ugyanis jelentősen megugrott a kereslet. Győrben már most hiány van jó állapotú, elérhető árú kiadó lakásból. Ma már nemcsak az egyetemisták választják ezt a lehetőséget. Sok olyan család van, aki nem tudja törleszteni hitelét, ezért inkább kiadja házát, a bevételből fizeti a részleteket.

A szakember szerint emiatt is jóval több bérházra volna szükség Győrben. Most is van már jó pár, ám az átlagember számára ezek túl drágák. Az Audi fejlesztése miatt különösen fontos volna ilyen ingatlanok építése. Megérkeztek ugyanis a városba az első munkavállalók, akik egyelőre nem tudnak és nem is akarnak ingatlant vásárolni. Az albérletek lassan elfogynak, az igényeket azonban ki kell elégíteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.