Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Augusztus 14. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Hadakoznak a rabkoszton

Hadakoznak a rabkoszton

Elszámolási vita pattant ki a tiszalöki börtönben. Az étkeztetést végző vállalkozás négy hónapja annak ellenére sem kapja meg az elítéltek kosztjának árát, hogy az állam minden hónapban pontosan kifizette a számlát – számol be a

 
Kiéheztetés - így foglalta össze a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetben zajló folyamatokat a börtön működtetésében részt vevő egyik vállalkozó. Ám gyorsan hozzátette: a rabok semmiben nem szenvednek hiányt, az elítéltek az előírt mennyiségben és minőségben nap mint nap megkapják a reggelit, az ebédet és a vacsorát. A vállalkozónak, Kovács Viktornak pontos tudomása lehet minderről, hiszen éppen az ő cége, a Prison Food Kft. felel a fogvatartottak élelmezéséért. Az üzletember társaságának ugyanakkor négy hónapja nem fizetik ki a koszt árát, vagyis nagyjából 120 napja a saját költségén eteti a Tiszalökön fogva tartott 750 rabot és a harmincöt fős személyzetet.
 
 
A Prison Food már nyolcvanmillió forintot követel, ám nem az államtól, hanem a börtönt felépítő s jelenleg is üzemeltető KÉSZ cégcsoporttól. Kovács Viktor attól tart: üzletfele ki akarja éheztetni cégét. Az ügy különösen azért érdekes, mert az állam az elmúlt négy hónapban fillérre pontosan kifizette a fogvatartottak és a fogva tartók kosztjának ellenértékét.
 
 
A tiszalöki börtönt úgynevezett PPP-rendszerben építették fel a Gyurcsány-kormány regnálása idején, vagyis a kivitelezés költségeit egy magáncég, nevezetesen a KÉSZ cégcsoport állta. A magánpénzből felhúzott létesítményt 2008 januárjában adták át - olvasható a szombati Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.
 
 
(MNO)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata