Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Január 26. 07:00, péntek | Belföld

Hagyta, hogy éhen haljon édesanyja

Hagyta, hogy éhen haljon édesanyja

A férfi évek óta egy lakásban élt anyjával Miskolcon. Az asszonynál 2006-ban jelentkeztek az agysorvadás tünetei. A fia tudott erről, ahogy látta azt is, hogy egyre rosszabb állapotban van.

Ennek ellenére nem vitte orvoshoz, és a gyógyszereit sem íratta fel.

Az asszony az utolsó két hónapban már fel sem kelt az ágyból, székletét és vizeletét maga alá engedte, testét sebek borították, amelyek komoly fájdalmakat okoztak.
Ezeket a férfi mindössze kamillás krémmel kente be.

Enni és inni sem tudod egyedül, ennek ellenére a férfi magára hagyta több napra. Amikor hazaért az anyja már holott volt.

A bíróság szerint "a férfinak kötelessége lett volna az anyjáról gondoskodni, orvost hívni hozzá, ezért emberölés miatt 12 évre ítélte."

Az ítélet nem jogerős.

Forrás:origo.hu

Címkék: gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.