Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Július 13. 13:12, csütörtök | Életmód

Hajhullás – Mi a teendő?

Hajhullás – Mi a teendő?

Mi történik akkor, ha elkezd vékonyodni a hajszálunk?

Nőknél a hajhullás nem csak a menopauza idején jelentkezik. Számos oka lehet a hajvesztésnek már fiatalabb korban is.

Naponta átlagosan 50-100 szál hajat veszítünk el, de az szám normális. Ha az átlagosnál több hajszál marad a fésűben már hosszabb idő óta, érdemes a hajszálakat összegyűjteni, megszámolni. Probléma esetén ne habozzunk felkeresni a bőrgyógyászt!

Az orvos a konzultáció után segít megtalálni a probléma okát. A hajhullás mögött számos ok rejtőzhet; krónikus betegség, akut megbetegedés, stressz, vagy bizonyos gyógyszerek, piperecikkek alkalmazása. Esetleg hormonális változás, fogyókúrák. Leggyakrabban azonban a hajhullás a nőknél örökletes.

A kezelés előtt feltétlenül konzultáljunk az orvossal, hogy a leghatékonyabb kezelési módot válasszuk! Ezzel időt és pénzt spórolhatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.