Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Március 11. 09:05, hétfő | Helyi

Hajléktalan verekedett a győri templomban

Hajléktalan verekedett a győri templomban

Sekrestyést, biztonsági őrt, és más, számára ismeretlen személyeket bántalmazott a férfi a győri Kármelita templomban.

Kilenc sértett nyilvános helyen történt bántalmazásával vádol a Győri Járási Ügyészég egy hajléktalan, győri fiatalembert. A cselekmények indítéka egyik esetben sem ismert.

A vádirati tényállás szerint a 30 éves férfihoz 2018 márciusa és júniusa között tizenhárom bűncselekmény köthető Győrben: mise közben ordítozott és fenyegetőzött egy templomban, majd megütötte a sekrestyést. Előzetes szóváltás nélkül, az utcán, mellkason rúgott egy nőt, egy másik alkalommal hátba, és kétszer kézen rúgott egy másik nőt. Az utóbbi nő védelmére kelő házaspár esetében fülön és arcon ütötte a feleséget, a férjet pedig kővel megdobta. A kórházban vicsorgott a betegekre és pengével vagdosta a haját, majd megtámadta a biztonsági őrt és több ütéssel eltörte az orrcsontját. Egy gyorsétterem előtt vicsorgott egy fiatal párra, majd megütötte, lefejelte a férfit. Ugyanitt egy másik alkalommal eszméletlenre vert egy másik férfit. Egy hajléktalan férfit véresre vert, majd a sértett segítségére siető másik férfi autójába úgy belerúgott, hogy a lökhárító eltört, valamint egy kővel megdobta az autót.

A vádlott a cselekményeit felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: Archívum- karmelitarend.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?