Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Június 12. 11:40, szerda | Belföld

Hajóbaleset: 15 millióért cserébe elhagyhatja az ukrán kapitány a börtönt

Hajóbaleset: 15 millióért cserébe elhagyhatja az ukrán kapitány a börtönt

Információink szerint döntött a bíróság a dunai hajótragédia egyetlen gyanúsítottjának ügyében. Eszerint az ukrán férfi elhagyhatja a börtönt 15 millió forint óvadékért, a lábán egy nyomkövetővel.

Budapesten kell maradnia és úgy tudjuk, hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen.

Az ukrán férfit két nappal az után vették őrizetbe, hogy hajójával nekiütközött a jóval kisebb Hableánynak. Utóbbin 35-en voltak, mindössze 7 ember élte túl a balesetet, 4 embert még most is keresnek.

Két napra rá letartóztatták a férfit. Már akkor úgy döntött a bíróság, hogy 15 millió forint óvadékért, a lábán egy bilinccsel szabadlábon védekezhet, azzal a megkötéssel, hogy nem hagyhatja el Budapestet. Akkor azonban az ügyészség a döntés ellen fellebbezett. A fellebbezést azonban most elutasították.

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba