Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Október 01. 09:47, kedd | Külföld

Hajókra zuhant egy híd és egy olajszállító Tajvanon, többen súlyosan megsérültek

Hajókra zuhant egy híd és egy olajszállító Tajvanon, többen súlyosan megsérültek

Összeomlott egy híd Tajvan északi részén. A hídon éppen egy olajszállító teherautó haladt, amikor összedőlt. A zuhanó kamion három halászhajóra esett.

Halálos áldozatokról eddig nem érkezett hír, a tűzoltóság szerint az egyik hajóban, amelyikre a teherautó zuhant, hat ember bennrekedt, a Formosa TV nevű tajvani televíziós csatorna pedig arról számolt be, hogy a hídon körülbelül öt ember volt az összeomlás pillanatában.

Tíz embert kórházba szállítottak, hatan közülük súlyos állapotban vannak. Az eltűntek keresésében - a tajvani haditengerészet emberei és egy katonai helikopter mellett - halászhajók is segítenek.
Az összeomlott híd három halászhajót maga alá temetettForrás: AFP/Sam Yeh

A baleset a Csendes-óceán partján fekvő Nanfankao településnél történt, egy nappal az után, hogy a Mitag tájfun végigsöpört a sziget egy részén. Egyelőre nem tudni, hogy a hétfői viharnak köze volt-e a hídomláshoz.
Kész csoda, hogy nem halt meg senkiForrás: AFP/Sam Yeh

Az építmény 1998-ban azért épült az addig ott álló híd helyére, hogy nagyobb méretű halászhajók is átférjenek alatta, emellett pedig a környék turistalátványossága volt, miután ez volt az egyetlen acélból készült ívhíd az egész szigeten.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Sam Yeh

Címkék: hídomlás, tajvan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése