Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2010. Július 18. 14:25, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Halál az utakon – a vasárnapi időjárás is rosszat sejtet

Halál az utakon – a vasárnapi időjárás is rosszat sejtet

Összesen 149 baleset történt egy nap alatt az utakon, ebből 5 volt halálos - közölte vasárnap reggel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az elmúlt 24 óra balesetei közül a halállal végződőeken kívül 22 súlyos, 40 pedig könny

A meteorológiai előrejelzés szerint vasárnap csak néhány fokkal lesz alacsonyabb a hőmérséklet, mint a korábbi napokban. Zápor, zivatar, jégeső várható. A meleg és az eső nagyobb odafigyelést, erősebb koncentrációt igényel a közlekedésben - figyelmeztet a rendőrség. Ha valahol baleset van, nagymértékben lelassul a forgalom, ami türelmesebb vezetést igényel. Az utazókat arra kérik, hogy előre gondoljanak az ilyen esetekre és vigyenek magukkal megfelelő mennyiségű ivóvizet.


Zsúfoltság várható az üdülőhelyek környékén, illetve vasárnap fejeződik be Orfűn az EFOTT rendezvény, és Tokaj, Rakamaz térségében a XI. Hegyalja Fesztivál, így az onnét kivezető utakon torlódások alakulhatnak ki.
A rendőrség a nyári hétvégéken - így most is - fokozott sebesség ellenőrzéseket végez, mindenhol dolgoznak a traffipaxok.


Torlódás a határokon is


Az ORFK közlekedési információi szerint vasárnap elsősorban a letenyei és a záhonyi határátkelőhelyeken kell megnövekedett forgalomra számítani a be- és a kivezető oldalon is. Záhonynál vasárnap délutántól hétfő reggelig várható nagyobb mértékű forgalomtorlódás. Záhony helyett egész nap lehet használni a beregsurányi átkelőt, reggel 7-től este 19 óráig a barabásit, illetve a reggel 8 órától délután 16 óráig nyitva tartó lónyai átkelőt. Röszkén szintén kialakulhat várakozás, - a megyei rendőrség szerint délelőtt ez egy órás - ott a bácsalmási, vagy tiszaszigeti határátkelőt ajánlják helyette a rendőrök, ezek az átkelők 8-tól este 18 óráig vannak nyitva és a magyar és a szerb állampolgárok használhatják.


FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.