Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Július 10. 07:49, szombat | Bulvár
Forrás: HírTV

Halálos fenyegetést kapott, mert megjósolta a németek vereségét

Halálos fenyegetést kapott, mert megjósolta a németek vereségét

A jós polip ismét akcióban: az oberhauseni állatkert lakója pénteken kétszer is a jövőbe nézett, hogy megmondja, ki nyeri a dél-afrikai foci világbajnokságot, illetve hogy kié lesz a harmadik hely. A lábasfejű a szokásos módon járt el.

Először az egyiken egy német és egy uruguayi zászló volt, a tartályokban pedig 1-1 kagyló volt. Paul úgy jósol, hogy a győztes csapat zászlaja díszítette dobozból kieszi a kagylót. A mostani mutatványt a tévék élőben közvetítették. Paul ugyanis eddig a vb alatt egyszer sem hibázott: a hat német mérkőzés végkimenetelét mindig megjósolta.

Az első alkalommal a polip a német kagylót választotta. Így Paul szerint a vb bronzérmese Németország lesz a szombati meccsen. Egy gyors pihenő után pedig a viadal győztesét jósolta meg. Az oberhauseni állatkert lakója szerint Spanyolország legyőzi a hollandokat a vasárnapi döntőben.

Pault, a polipot napok óta fokozottan védik. A lábasfejű ugyanis életveszélyes fenyegetéseket kapott, amióta megjósolta, hogy a németek elvesztik a spanyolok elleni elődöntőt. Volt olyan levél is, amelyben az állt: „Sütőbe a polippal!" A spanyol kormányfő a minap viccesen megjegyezte, ha kell, testőröket küld a német állatkertbe Paul védelmében. A polip egyébként „bevándorló" Németországban, mert egy brit állatkertben látta meg a napvilágot két éve, és csak később vitték át Oberhausenbe.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült