Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2011. Február 05. 07:29, szombat | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Halálos ítélet a betegszállítás felett

Halálos ítélet a betegszállítás felett

A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete (MBOE) ellenzi a szaktárca tervezett rendeletmódosítását. Az Országos Betegszállító Szolgálat és a NEFMI tegnapi egyeztetését követően veszélybe került a betegszállítás ellátó ren

Anyagi és jogi aggályok
Dr. Bíró Ferenc, az MBOE elnöke a tagság egyöntetű véleményét hangsúlyozva rámutatott, az irányítási rendszer átalakítása további fél milliárd forint többletköltséget jelent az államháztartás számára. Az OMSZ irányítási rendszere a már egyébként is megkurtított betegszállítási kasszából kerül finanszírozásra, amely újabb 400 millió forint elvonását jelenti. Az akadozó betegszállítás az egészségügy teljes rendszerére kihat, hiszen minden ötödik orvos-beteg találkozó a szolgáltatás révén jön létre. Az OMSZ irányítása esetén olyan, előre nem látható következmények is lehetnek, amelyben az MBOE nem hajlandó jogi és a morális felelősséget vállalni.

Átgondolták?
Mindemellett az MBOE a rendeletmódosítást gazdasági és hatékonysági szempontból
átgondolatlannak értékeli, hiszen a Tárca nem elemezte a mentés és a betegszállítás szétválasztása óta eltelt 3 év tapasztalatait. Továbbá hiányzik a jogszabálytervezet gazdasági megalapozottságát indokoló tanulmány és a finanszírozás pénzügyi elemzése is. A taggyűlés és a mai egyeztetés után ugyanakkor az MBOE vezetése és tagsága reményét fejezte ki, hogy további szakértői tárgyalásokon a fennálló vitás kérdések tisztázhatók, valamint hogy a
betegszállítás jelenlegi instabil helyzetére sikerül szakmai érdekek mentén megoldást találni. Amennyiben az irányítási rendszer az MBOE megyei irányítóinál marad, készek a betegszállítás érdekében a további egyeztetésekre.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.