Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2015. Február 17. 10:59, kedd | Bulvár
Forrás: MTI

Halálra etették a hívek egy bangladesi szentély százéves krokodilját

Halálra etették a hívek egy bangladesi szentély százéves krokodilját

Az elhízott matuzsálemet hassal felfele lebegve találták meg a múlt héten a délnyugat-bangladesi szent medencében. Az állatot kecskékkel és csirkékkel etették a hívők, azt remélve, hogy a hüllőnek szánt ajándékok jó szerencsét hoznak számukra.

Az elpusztult krokodil kiemeléséről készített felvételen látszik, ahogy a szentély dolgozói kihúzzák a hatalmas tetemet a medence szélére, ahonnan több tucat helyi lakos figyeli a műveletet. A tetem megvizsgálását követően a dolgozók megerősítették, hogy az állat halálát a túletetés okozta.

"Tisztában vagyunk a problémával, de nem tudjuk, miként kezeljük. A legenda szerint aki csillapítja a krokodilok éhségét, annak teljesül a szíve kívánsága" - mondta a szentély illetékese. Hozzátette, hogy régebben csak egy-egy csirkét hoztak, de a közelmúltban az emberek elkezdtek nagyobb ajándékokat, egyebek között kecskéket hozni, azt gondolva, hogy a nagyobb felajánlás nagyobb esélyt jelent a kívánságuk beteljesülésére.

A helyiek szerint négy évvel ezelőtt még négy krokodil élt a szent medencében, ám a másik három példány is túletetés áldozata lett - olvasható a The Independent című brit napilap online kiadásában.

Fotó

Címkék: Bangladens, krokodil

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.