Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Április 09. 19:00, hétfő | Külföld

Halálra ítélték az Iszlám Állam parancsnokait

Halálra ítélték az Iszlám Állam parancsnokait

Halálra ítélték Irakban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet hét parancsnokát, akik a vád szerint részt vettek több mint 200 civil lemészárlásának a megszervezésében. – írja az az-Szabáh című iraki újság.

"Az asz-Szabáh értesülései szerint az ítéletet az észak-iraki Ninive kormányzóság büntetőbírósága mondta ki. A bizonyítékok és a kihallgatások során megállapítást nyert a vádlottak bűnössége." - jelentette ki Mohamed al-Badráni, a ninivei büntetőbíróság elnöke.

A ninivei bíróságok folytatják a terrorszervezet további több mint 400 tagja ügyének tárgyalását - tette hozzá al-Badráni.

Az észak-iraki kormányzóságban azt követően váltak rendszeressé a dzsihadisták által elkövetett tömegmészárlások, hogy Iszlám Állam 2014 nyarán elfoglalta a kormányzóság székhelyét, Moszult, ahol kikiáltották "kalifátusukat".

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - AFP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak