Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Július 17. 07:53, szombat | Bulvár
Forrás: HírTV

Halas jégkockát fogyasztanak a meleg ellen

Halas jégkockát fogyasztanak a meleg ellen

A rendkívüli meleg az állatok szervezetét is megviseli, a Fővárosi Állatkert lakói számára különböző praktikákkal igyekeznek enyhíteni a forróságot. A pingvin kifutóban zuhany működik, az elefántokat pedig rendszeresen locsolótöml

Zuhanyozzák a pápaszemes pingvineket a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A sarki madarak számára a 30 fok fölötti hőség csak így elviselhető - mondta el a Független Hírügynökségnek Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.



Az elefántokat folyamatosan locsolják, a jegesmedvék pedig, ha kedvük tartja, bármikor belecsobbanhatnak a medencéjükbe. A hideghez szokott mackóknak ráadásul egy hatalmas jégkockával is próbálnak a kedvükben járni. Az állatkert munkatársai gyümölcsöket, zöldségeket, halat fagyasztanak be egy jégtömbbe. Az állatok ezt sokszor magukkal viszik a medencébe, így nemcsak hűsítő finomságokhoz jutnak, hanem még játszhatnak is vele.



Hanga Zoltán a Független Hírügynökségnek elmondta: vannak olyan állatok, amelyeknek az eredeti őshazájában sokkal melegebb az éghajlat, mint a mi klímánk, így ezeket a jószágokat annyira nem viseli meg a hőség. Emellett, már amikor kialakítják az állattartó helyeket, odafigyelnek arra is, hogy legyenek különböző hőmérsékletű zónák: árnyékos és naposabb területeket, így ha az állat akar, hűsölhet a nagy kánikulában.



FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült