Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2012. December 13. 13:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Hallgatói tiltakozás - Újabb egyeztetésre hívta a HÖOK-ot az emberi erőforrások minisztere

Hallgatói tiltakozás - Újabb egyeztetésre hívta a HÖOK-ot az emberi erőforrások minisztere

Újabb egyeztetésre hívta csütörtökön délutánra a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségét az emberi erőforrások minisztere. A minisztériumba tervezett találkozóról a tárca közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A közlésből az is kiderül, hogy pénteken Balog Zoltán miniszter a Magyar Rektori Konferencia elnökségével egyeztet Pannonhalmán.
A miniszter kedd reggel hívta először megbeszélésre a HÖOK elnökségét.
Nagy Dávid, a szervezet elnöke válaszlevelében akkor azt írta: az egyeztetésen nem áll módjukban részt venni. Ennek oka, hogy az oktatásban érintett többi szakmai szervezettel, így a rektori konferenciával, a pedagógus szakszervezetek és a középiskolás diákok képviselőivel minden, a kormányzattal történő tárgyalás előtt egyeztetni kívánnak, és álláspontjuk kialakításához szeretnék figyelembe venni az országszerte tartandó hallgatói fórumok véleményét is - fogalmazott Nagy Dávid.
Hozzátette: ugyanakkor "örömmel állnak" az egyeztetés elé egy későbbi időpontban, hiszen céljuk az oktatás valóban építő jellegű reformjának konszenzusokon nyugvó megteremtése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 12. 08:02, hétfő | Belföld

Folytatódik a hőség a héten

Folytatódik a hőség a héten, a legmelegebb órákban akár 38-39 Celsius-fok is lehet.

2024. Augusztus 11. 09:45, vasárnap | Belföld

Meteorológia: jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani, a hétvégén markáns hidegfront érkezhet

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet - derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 32. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: