Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Április 26. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr24

Halljátok, lássátok, itt a Portugál!

Halljátok, lássátok, itt a Portugál!

A Portugál, vagyis az irgácsi kiskocsma zűrzavara, a széchenyisek életét is felforgatja. A győri színház több mint 100 előadást megért tragikomédiáját, május 8-án, a hallgatóknak játssza a társulat.

A fergeteges 100. előadás után, a Kisfaludy-teremből ismét a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadára költözik Egressy Zoltán két részes tragikomédiája, a Portugál. Ezúttal viszont nem egy újabb számot ünnepel a teátrum, most az egyetemisták kedvéért nyit ki az irgácsi kiskocsma. Valamivel több, mint egy hét van még a bemutatóig, de annak érdekében, hogy minél több fiatal látogasson el a színházba, Forgács Péter és dr. Szekeres Tamás, a campus rektora közösen népszerűsítette szerdán a darabot, az egyetem aulájában. Az egy órás találkozó alatt már az első tíz percben rengeteg jegy elkelt, a 663-as férőhelyből pedig összesen 60 tikettet értékesítettek. Volt olyan tanuló, aki még aláírást is kért a színész-rendezőtől, hogy így még maradandóbb legyen majd az emlék. Mert, hogy emléke lesz bőven annak, aki megnézi a Portugált.

„Egészen furcsa, hogy a fiataloknak egyébként nem jut eszükbe jegyet váltani, vagy ellátogatni hozzánk. Most ebben az egy órában is olyan kérdéseket tettek fel, hogy ők is eljöhetnek-e a Portugálra, vagy például azt, hogy kell-e diákigazolvány a kedvezményes jegy megvásárlásához – számomra ez teljesen érthetetlen, hogy a hallgatók nem tudják, hogyan lehetnek például bérletesek. Én azért próbálom agitálni őket, hogy jöjjenek be a színházba!” – mesélte portálunknak Forgács Péter.

Természetesen az akció után is van még idejük tikettet vásárolni a széchenyiseknek, az Alumni, Karrier és Információs Központban Malancsin Viktória árusítja a jegyeket! Színházra fel ifjúság, nem fogjátok megbánni a színházlátogatást!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák