Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 22. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Hamarosan felgyúlnak az ünnepi fények Győr városában

Hamarosan felgyúlnak az ünnepi fények Győr városában

November 29-én ismét felgyúlnak az ünnepi fények a győri belvárosban. A karácsonyi vásár, az adventi programok, az eddigieknél is szemkápráztatóbb fényjáték, a győrkőcbirodalom, és még számos érdekesség várja az ünnepre készülőket Győrben…

Ismét eltelt egy év, hamarosan újra legszentebb ünnepünkre készülünk. Győrben a különlegesnél is különlegesebb hangulatban várják a Karácsonyt, hiszen az Advent Győrben rengeteg szép pillanatot tartogat a számunkra. Az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján dr. Somogyi Tivadar alpolgármester elmondta, Győr egész évben sok izgalmas programot kínál, de számára a legkiemelkedőbb az Advent időszaka. Hozzátette, az egyik legszebb keresztény ünnepünkre, a Megváltó eljövetelére készülünk, és ehhez az emelkedett hangulathoz a szervezők színvonalas programokkal is igyekeznek hozzájárulni.

A tájékoztatón jelen volt Rákász Gergely orgonaművész, aki december 26-án ad koncertet városunkban. Mint mondta, ez az időpont több mint tíz éve fix a naptárjában, és büszke arra, hogy a győri karácsonyi koncertjének ilyen nagy hagyományai vannak. Kiemelte, bármerre jár az országban, sokan megemlítik, hogy mennyire szeretnek Győrbe jönni, és a győri adventi fényeket is sokan emlegetik. A koncerttel kapcsolatban elárulta, Karácsony egy bensőséges ünnep, a hangulat megidézése érdekében a templomban lekapcsolják a villanyokat, és csak a hatalmas gyertyák világítanak majd a koncert alatt.

A fesztivál fő helyszíne ezúttal is a Széchenyi tér lesz, ahol a kézművesek faházai mellett a Mindenki Karácsonyfája, kisvasút, óriás mesekönyv, körhinta, a rénszarvasszán, a Betlehem és természetesen az adventi koszorú várja a kilátogatókat. Sokan várják, és az idei évben az eddigieknél is látványosabb fényjátékot láthatnak az érdeklődők vasárnaptól csütörtökig 17-20 óráig óránként, pénteken és szombaton pedig 21 órakor is a téren.

Cikk folytatása...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.