Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Április 27. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú város honlapja

HAMAROSAN KÉSZÜL A VONAL ÚT BEFEJEZŐ SZAKASZA

HAMAROSAN KÉSZÜL A VONAL ÚT BEFEJEZŐ SZAKASZA

Az új szakaszok megépülte után, a Vonal út kiépítésének utolsó elemeként megújul a már meglévő győrszentiváni szakasz is, ezért jövő héttől útlezárásra kell számítaniuk az ott lakóknak…

A szentiváni Vonal út több ütemben valósult meg, az új szakaszt jelentő közel 700 méteres fejlesztés 2013-ban és 2014-ben épült ki, 2015-ben pedig a közvilágítás is elkészült. A Sugár úti körforgalomtól az Audi Hungaria irányába tartó Vonal út megvalósításából már csak a korábban is meglévő belterületi szakasz felújítása maradt hátra, amelyet műszakilag az új szakaszokhoz igazítanak.

Fontos tudni, hogy ez a szakasz egy már korábban is létező lakóutca volt, amelynek burkolata az új szakaszon érkező megnövekedett terhelés miatt rossz állapotba került. A mostani felújítással tehát az új út minőségéhez igazítják a régi szakaszt is, ezzel válik teljessé a Vonal út kiépítése, amely az itt lakók több évtizedes kívánsága volt, és amely egy új közlekedési kapcsolatot jelent a településrész számára.” – fogalmazott lapunknak dr. Sik Sándor, a terület önkormányzati képviselője.

A győri polgármesteri hivatal Településfejlesztési Főosztályának tájékoztatása szerint az út régi szakaszának felújítási munkái május másodikán elkezdődnek, ezért az utat lezárják az autós forgalom elől, de a kerékpáros forgalom a kivitelezés ideje alatt is biztosított. A munka előreláthatóan július végéig tart, addig kérik lakosság és a közlekedők türelmét, megértését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.