Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Március 09. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Hamarosan megfigyelnek minket

Hamarosan megfigyelnek minket

Az új személyszállítási törvény kép - és hangfelvételek készítésére jogosítja fel a tömegközlekedési cégeket, mégpedig a járművek és a berendezések védelmében.

A tervek szerint az állomásokon, a megállókban és a járműveken is megfigyelhetik majd az utasokat. A bekamerázás célja, kiszűrni a bliccelőket, a zsebtolvajokat és a vandálokat, de természetesen az ártatlan utasok is képre kerülnek hamarosan. A vonatok, buszok és vízi járművek kamerás megfigyelése Európa nagy részén már bevett gyakorlat, nálunk ez a következő hónapokban valósulhat meg.

A győri vasútállomás, ahol naponta több ezren fordul meg. Az ártalmatlan utasok mellett itt is sok a bliccelő, a kéregető, a zsebtolvaj és a vandál is. Őket szűrné ki a MÁV, ezért helyeznek ki hamarosan biztonsági kamerákat ide és a vonatokra is. Ebben a piros, úgynevezett regional expressz szerelvényben már van kamera, ezen nem is szokott gond lenni. De a többi vonaton sok a probléma, ezt oldhatná meg a megfigyelő rendszer. A tervezett bekamerázásnak az utasok is örülnek.

Az állomásokon, a megállókban és a járműveken is megfigyelhetik majd az utasokat a tömegközlekedési cégek. Legalábbis ez szerepel az új személyszállítási törvényben. A cégek kép - és hangfelvételt is jogosultak lesznek készíteni aztán 16 napig tárolhatják is a felvett anyagokat. A törvény indoklása szerint a járművek épségének és az utasok életének, testi épségének valamint értékeinek védelme érdekében figyelnek majd meg mindenkit. A bekamerázás egyébként Európa nagy részén rég bevett és bevált szokás, nálunk idehaza pedig a következő hónapokban valósulhat meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 15. 08:11, csütörtök | Helyi

Még nem kell aggódni a FLIRT miatt Győrben

A járványügyi szabályok betartásával megelőzhető, hogy iskolakezdéskor berobbanjanak a fertőző megbetegedések.

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.