Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Június 04. 07:13, kedd | Helyi

Hamarosan tesztelik a hidrogéncellás buszt Győrben

Hamarosan tesztelik a hidrogéncellás buszt Győrben

Június 1. és 27. között egy hidrogénmeghajtású, Solaris Urbino 12 Hydrogen típusú járművet próbálhatnak ki az utasok Győr helyi közlekedésében, a Volánbusz honlapján elérhető menetrend szerint.

A jármű az Energiaügyi Minisztérium (EM) támogatásával a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével áll forgalomba – jelentette be pénteken a közlekedési társaság és az ügynökség.

A kísérleti projektjében a HUMDA a közösségi közlekedésben
történő felhasználás lehetőségeit vizsgálja: Győr, Zalaegerszeg és a fővárosi agglomeráció mellett Debrecenben, Kecskeméten, Kaposváron és Miskolcon is, ahol időszakosan forgalomba álltak és állnak majd a hidrogén-üzemanyagcellás buszok.

A 12 méteres, háromajtós, légkondicionált Solaris Urbino autóbusz 29 ülő és 58 álló utas szállítására alkalmas. A Prim-Vol Trade Kft. által biztosított buszban egy 70 kilowatt (kW) teljesítményű hidrogén-üzemanyagcella működik. A járművet egy ZF AV 130 integrált elektromos motor hajtja. A tetején elhelyezett 1560 literes térfogatú kompozit hidrogéntartályok egyszeri feltöltésével 350-400 kilométert képes megtenni a busz. A tartályokban összesen 36,8 kilogramm hidrogéngázt lehet tárolni 350 bar nyomáson. A zöldhidrogént a Messer Hungarogáz Kft. szolgáltatja, az autóbusz töltése a Volánbusz győri telephelyén történik.

Forrás: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 09:09, szombat | Helyi

Szurkolói ankét Óváron kiválasztottakkal

A meghívó miatt sajnos rajtunk röhög az ország, hiszen olyan szurkolói ankétról még senki nem hallott, amelyre előre kell regisztrálni

2024. Október 05. 08:11, szombat | Helyi

Nyúlon már palackozzák az Irsait

Véget ért a szüret az egyik nyúli pincészetben, a jövő héten már a traminit is behozzák az ültetvényekről.

2024. Október 05. 07:10, szombat | Helyi

Befejezte pályáját Győr jegyzője is

Nagyné dr. László Edit Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának jegyzője október elsejétől nyugdíjba vonult.

2024. Október 04. 09:15, péntek | Helyi

Lezárás hétvégén az autópálya felhajtónál

Szombaton és vasárnap, október 5-6-án útburkolati munkálatok végzése zajlik majd a 82-es útnál lévő M1 autópálya feljárójánál.