Városlista
2021. augusztus 6, péntek - Berta

Hírek

2010. Április 06. 07:02, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Hamarosan állásbörze a PTE-n

Hamarosan állásbörze a PTE-n

Bár a válság megnehezítette a szervezési munkákat, az eddigi évekhez hasonlóan kiemelkedően magas lesz a cégek jelenléte a pécsi állásbörzén - hangzott el a sajtótájékoztatón. Április 21-én tartja a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hagy

Lengvárszky Attila, a PTE oktatási igazgatója elmondta, hogy bár a válság megnehezítette a szervezési munkákat, az eddigi évekhez hasonlóan kiemelkedően magas lesz a cégek jelenléte a rendezvényen. Annak ellenére, hogy ez a régió a leszakadók közé tartozik, több mint 50 cég érkezik majd a pénzügyi-, termelő- és munkaerő- közvetítő szektorból, melyek szakmai gyakorlati lehetőségeket, állásajánlatokat, különböző gyakornoki programokat és képzéseket kínálnak. A tanári pályán elhelyezkedni kívánók pedig 220 tanári állás közül válogathatnak.
Azért is különösen fontos ez az állásbörze a PTE számára, mert évről évre csaknem tízezer hallgatót bocsát ki az egyetem, emellett a tendenciák azt mutatják, hogy az eddigi évekhez képest most még nagyobb az állást kereső friss diplomások száma.


Éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a PTE Oktatási Igazgatósága arra, hogy a számtalan lehetőség mellett különböző tanácsadásokkal, tréningekkel, workshopokkal is segítse a hallgatókat az elhelyezkedésben.
Kilián Tímea, a BAT Pécsi Dohánygyár képviseletében hozzátette: mint a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója, cége nagy hangsúlyt fektet a pályakezdők elhelyezkedésének megkönnyítésére. Azon túl, hogy álláslehetőségeket kínálnak, aláírtak egy megállapodást a Pécsi Tudományegyetemmel, melynek értelmében valós gyakorlati helyeket tudnak biztosítani a diákoknak. Továbbá az érdeklődőknek lehetőségük lesz belelátni a BAT kétéves vezetőképző programjába, és akár ezekre a képzési helyekre is pályázhatnak.


(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 06. 05:00, péntek | Belföld

Ilyen lesz az időnk a hétvégén

A hétvégén ismét több lesz a napsütés, szárazabb és melegebb idő várható, vasárnap néhol 36 Celsius-fokot is mérhetnek

2021. Augusztus 05. 15:09, csütörtök | Belföld

Merkely: a második-harmadik hullámhoz hasonló már nem lesz

A koronavírus második-harmadik hullámához hasonló már biztos nem lesz - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Facebook-oldalán csütört

2021. Augusztus 05. 13:08, csütörtök | Belföld

Vádat emeltek egy drogbanda ellen

Vádat emeltek egy kábítószer-kereskedő csoport, köztük egy család ellen, amely maga is termesztett kannabiszt - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

2021. Augusztus 05. 08:46, csütörtök | Belföld

Nevet kapott 16 magyar felfedezésű kisbolygó

Nevet kapott 16 magyar felfedezésű kisbolygó: többek között Ady Endre, Hamvas Béla, Erdős Pál, Kaffka Margit és Dévény Anna neve is felkerült az égi térképre.