Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Április 06. 07:02, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Hamarosan állásbörze a PTE-n

Hamarosan állásbörze a PTE-n

Bár a válság megnehezítette a szervezési munkákat, az eddigi évekhez hasonlóan kiemelkedően magas lesz a cégek jelenléte a pécsi állásbörzén - hangzott el a sajtótájékoztatón. Április 21-én tartja a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hagy

Lengvárszky Attila, a PTE oktatási igazgatója elmondta, hogy bár a válság megnehezítette a szervezési munkákat, az eddigi évekhez hasonlóan kiemelkedően magas lesz a cégek jelenléte a rendezvényen. Annak ellenére, hogy ez a régió a leszakadók közé tartozik, több mint 50 cég érkezik majd a pénzügyi-, termelő- és munkaerő- közvetítő szektorból, melyek szakmai gyakorlati lehetőségeket, állásajánlatokat, különböző gyakornoki programokat és képzéseket kínálnak. A tanári pályán elhelyezkedni kívánók pedig 220 tanári állás közül válogathatnak.
Azért is különösen fontos ez az állásbörze a PTE számára, mert évről évre csaknem tízezer hallgatót bocsát ki az egyetem, emellett a tendenciák azt mutatják, hogy az eddigi évekhez képest most még nagyobb az állást kereső friss diplomások száma.


Éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a PTE Oktatási Igazgatósága arra, hogy a számtalan lehetőség mellett különböző tanácsadásokkal, tréningekkel, workshopokkal is segítse a hallgatókat az elhelyezkedésben.
Kilián Tímea, a BAT Pécsi Dohánygyár képviseletében hozzátette: mint a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója, cége nagy hangsúlyt fektet a pályakezdők elhelyezkedésének megkönnyítésére. Azon túl, hogy álláslehetőségeket kínálnak, aláírtak egy megállapodást a Pécsi Tudományegyetemmel, melynek értelmében valós gyakorlati helyeket tudnak biztosítani a diákoknak. Továbbá az érdeklődőknek lehetőségük lesz belelátni a BAT kétéves vezetőképző programjába, és akár ezekre a képzési helyekre is pályázhatnak.


(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.