Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 27. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Hamarosan állásbörze a PTE-n

Hamarosan állásbörze a PTE-n

Bár a válság megnehezítette a szervezési munkákat, az eddigi évekhez hasonlóan kiemelkedően magas lesz a cégek jelenléte a pécsi állásbörzén - hangzott el a mai sajtótájékoztatón. Egy hét múlva, április 15-én tartja a Pécsi Tudom

Lengvárszky Attila, a PTE oktatási igazgatója elmondta, hogy bár a válság megnehezítette a szervezési munkákat, az eddigi évekhez hasonlóan kiemelkedően magas lesz a cégek jelenléte a rendezvényen. Annak ellenére, hogy ez a régió a leszakadók közé tartozik, több mint 50 cég érkezik majd a pénzügyi-, termelő- és munkaerő- közvetítő szektorból, melyek szakmai gyakorlati lehetőségeket, állásajánlatokat, különböző gyakornoki programokat és képzéseket kínálnak. A tanári pályán elhelyezkedni kívánók pedig 220 tanári állás közül válogathatnak.
Azért is különösen fontos ez az állásbörze a PTE számára, mert évről évre csaknem tízezer hallgatót bocsát ki az egyetem, emellett a tendenciák azt mutatják, hogy az eddigi évekhez képest most még nagyobb az állást kereső friss diplomások száma.

Éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a PTE Oktatási Igazgatósága arra, hogy a számtalan lehetőség mellett különböző tanácsadásokkal, tréningekkel, workshopokkal is segítse a hallgatókat az elhelyezkedésben.
Kilián Tímea, a BAT Pécsi Dohánygyár képviseletében hozzátette: mint a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója, cége nagy hangsúlyt fektet a pályakezdők elhelyezkedésének megkönnyítésére. Azon túl, hogy álláslehetőségeket kínálnak, aláírtak egy megállapodást a Pécsi Tudományegyetemmel, melynek értelmében valós gyakorlati helyeket tudnak biztosítani a diákoknak. Továbbá az érdeklődőknek lehetőségük lesz belelátni a BAT kétéves vezetőképző programjába, és akár ezekre a képzési helyekre is pályázhatnak.

(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket