Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Április 27. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Hamarosan állásbörze a PTE-n

Hamarosan állásbörze a PTE-n

Bár a válság megnehezítette a szervezési munkákat, az eddigi évekhez hasonlóan kiemelkedően magas lesz a cégek jelenléte a pécsi állásbörzén - hangzott el a mai sajtótájékoztatón. Egy hét múlva, április 15-én tartja a Pécsi Tudom

Lengvárszky Attila, a PTE oktatási igazgatója elmondta, hogy bár a válság megnehezítette a szervezési munkákat, az eddigi évekhez hasonlóan kiemelkedően magas lesz a cégek jelenléte a rendezvényen. Annak ellenére, hogy ez a régió a leszakadók közé tartozik, több mint 50 cég érkezik majd a pénzügyi-, termelő- és munkaerő- közvetítő szektorból, melyek szakmai gyakorlati lehetőségeket, állásajánlatokat, különböző gyakornoki programokat és képzéseket kínálnak. A tanári pályán elhelyezkedni kívánók pedig 220 tanári állás közül válogathatnak.
Azért is különösen fontos ez az állásbörze a PTE számára, mert évről évre csaknem tízezer hallgatót bocsát ki az egyetem, emellett a tendenciák azt mutatják, hogy az eddigi évekhez képest most még nagyobb az állást kereső friss diplomások száma.

Éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a PTE Oktatási Igazgatósága arra, hogy a számtalan lehetőség mellett különböző tanácsadásokkal, tréningekkel, workshopokkal is segítse a hallgatókat az elhelyezkedésben.
Kilián Tímea, a BAT Pécsi Dohánygyár képviseletében hozzátette: mint a régió egyik legnagyobb foglalkoztatója, cége nagy hangsúlyt fektet a pályakezdők elhelyezkedésének megkönnyítésére. Azon túl, hogy álláslehetőségeket kínálnak, aláírtak egy megállapodást a Pécsi Tudományegyetemmel, melynek értelmében valós gyakorlati helyeket tudnak biztosítani a diákoknak. Továbbá az érdeklődőknek lehetőségük lesz belelátni a BAT kétéves vezetőképző programjába, és akár ezekre a képzési helyekre is pályázhatnak.

(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről