Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Április 18. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Hamilton megszakította Vettel diadalsorozatát

Hamilton megszakította Vettel diadalsorozatát

Lewis Hamilton kiváló rajtjának és három boxkiállásos taktikájának köszönhetően legyőzte Sebastian Vettelt a Kínai Nagydíjon, négy és fél körrel a leintés előtt megelőzve a működőképes KERS nélkül védekező, a verseny nagy ré

Lewis Hamiltonak elképesztően mozgalmas versenyen sikerült megtörnie Sebastian Vettel négyversenyes győzelmi sorozatát, az új Pirelli-gumik által megkavart boxstratégiáknak köszönhetően kialakult izgalmas végjátékban meg tudta előzni a nála egyszer kevesebbszer kereket cserélő, jóval kopottabb gumikon száguldó Red Bull-pilótát.

Hamilton már a szombati időmérőn a versenyre készült, egy készlet lágy gumit teljesen érintetlenül hagyott, ami kifizetődött számára a versenyen. A nagy kérdés az volt, hogy kettő vagy három boxkiállással teljesítsék-e a versenyt a pilóták, s amíg Vettel és a Ferrari párosa a két kerékcsere mellett döntött, az élmezőny nagy része háromszor állt a boxba.

Végül ez csak Hamiltonnak fizetődött ki, az első pit-stopjánál óriásit hibázó (véletlenül Vettel helyére beálló) Jenson Button a negyedik lett, míg a Mercedes üzemanyag-mennyiségével bajlódó, egy darabig a verseny élén álló Nico Rosbergnek meg kellett elégednie az ötödik pozícióval.

Vettel KERS-e a verseny hajrájában nem működött, sőt a Red Bull rádiója is tönkrement, és a csapat nem hallotta a németet.

Csapattársa, a 18. helyről rajtoló Mark Webber viszont kiválóan döntött, hogy a kemény keverékű gumikon rajtolt, a három készlet friss lágy gumiját pedig a verseny további részére tartogatta. A hajrában, amikor a riválisok már keményen mentek, nagyon könnyen előzgette a többieket, és fel is jött a harmadik helyre – talán még egy kör, és Vettelt is megelőzi.

A Mercedes-pilóták közül nemcsak Rosberg, Michael Schuacher is kiválóan versenyzett, de 14. rajtpozíciója után meg kellett elégednie a 8. helyezéssel.

A maradék két pontszerző helyen Vitalij Petrov és Kobajasi Kamui végzett, a mezőnyből egyedüliként Jaime Alguersuari esett ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.