Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Április 02. 14:25, péntek | Sport
Forrás: NSO

Hamilton volt az első nap királya

Hamilton volt az első nap királya

A Formula–1-es világbajnokság Malajziai Nagydíján az első után a második szabadedzésen is Lewis Hamilton volt a leggyorsabb. A második és harmadik legjobb időt Sebastian Vettel, illetve Nico Rosberg érte el délután. A nyitó tréninget meg

ELSŐ SZABADEDZÉS

Akárcsak a múlt héten Ausztráliában, most, Sepangban is jól sikerült a McLareneknek a szabadedzés, legalábbis a mai első gyakorlás, ugyanis Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, míg csapattársa, az elmúlt héten Melbourne-ben futamot nyerő Jenson Button végzett a harmadik helyen.

Hétközi nyilatkozataiknak megfelelően javulni látszanak a Mercedesek: Nico Rosberg lett a második, Michael Schumacher pedig a negyedik.

A Ferrarik az első tréningen ezúttal sem villogtak: Fernando Alonso a 8., Felipe Massa a 11. időt autózta.

MÁSODIK SZABADEDZÉS

Az előrejelzések nagy vihart ígértek a második szabadedzés végére, és a felhők gyülekeztek is délkelet felől, de a pilóták végül megúszták az égi áldást. Hamilton ezt a tréninget is „megnyerte", és ha Sebastian Vettel nem „jön be" a második helyre, akkor az első öt sorrendje ugyanaz lett volna, mint az első felvonásban.

Nem úgy tűnik, hogy a Red Bull sokat javult volna a megbízhatóság terén, mivel Mark Webbernek fél óra után a 9-es kanyarban ki kellett állnia - csapata mérnökei szerint motorhiba miatt.

A Ferrari pilótái végig megtankolt autóval köröztek, így jóval lassabb köröket mentek, mint riválisaik.

A nap érdekes híre, hogy Malajziában egy csapatok közötti megbeszélésen szóba került a KERS használata. A kinetikus (vagy mozgási) energia-visszanyerő rendszert tavaly lehetett alkalmazni, idén viszont nem, az említett egyeztetésen ugyanakkor felvetették, hogy 2011-től ismét használnák. Végleges megállapodás azonban még nem született az istállók képviselői között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.