Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. December 17. 10:16, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Hamis kárbejelentést, vádemeléssel díjazták

Hamis kárbejelentést, vádemeléssel díjazták

Meghamisította a kárbejelentő lapot, így akarta fizetésre bírni a biztosító társaságot. A rendőrség vádemelési javaslattal zárta az eljárást.

Mosonmagyaróvár belterületén egy személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze február 15-én reggel. A felek megegyeztek, hogy másnap a balesetet okozó férfi lakásán találkoznak és kitöltik a biztosító társaság részére szükséges kárbejelentő dokumentumokat. A károsult férfi a megbeszélt időpontban megjelent az okozónál és aláírta az előre kitöltött nyomtatványt, majd benyújtotta kárigényét a biztosítónál. A cég gyanúsnak találta, hogy az okozó férfi a baleset napján kötött biztosítást járművére, ezért feljelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon.

A rendőrség a vizsgálat során megállapította, hogy a balesetet okozó J. Csaba - a károsult tudta és beleegyezése nélkül - a kárbejelentő nyomtatványon a baleset időpontjának azt a napot jelölte meg, amikor az autójára a biztosítást megkötötte, mivel a férfi járművének az esemény napján nem volt kötelező felelősségbiztosítása.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 35 éves ózdi lakos ellen magánokirat-hamisítás vétség és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást 2013. december 12-én fejezte be. Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.