Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Június 03. 08:57, hétfő | Belföld

Hamis mosószerekre csapott le a NAV, melyektől kiütést kaptak

Hamis mosószerekre csapott le a NAV, melyektől kiütést kaptak

Hamis mosószereket, mosóporokat, öblítőket és mosogatószereket foglalt le a NAV egy miskolci családi házban. A vámhivatalhoz egy férfitől jött bejelentés, akinek az egész családja kiütéses lett.

A férfi bejelentése alapján találták meg a pénzügyőrök azt a miskolci nőt, aki a hamisítványokat a garázsában árulta.

"Hamis mosószereket, mosóporokat, öblítőket és mosogatószereket foglaltak le munkatársaink egy miskolci családi házban. Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás az ügyben.

Mosószerrel a kezében tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál egy férfi, aki azt állította, hogy egy miskolci családi háznál vásárolt vegyszerrel kimosott ruháktól minden családtagja kiütéses lett. A beszállított mosószerről a jogtulajdonos megállapította, hogy hamisítvány. Ezután mentek ki a megadott címre a pénzügyőrök helyiségellenőrzésre. A kazánházban 25 flakon folyékony mosószert, 4 doboz mosóport, 24 öblítőt és 7 mosogatószert találtak munkatársaink. Valamennyiről kiderült, hogy hamisítvány. A mintegy 152 ezer forint értékű árut a pénzügyőrök lefoglalták.

Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hamis vegyi árukat árusító nő ellen.

A hamisított termékek az egészségre ártalmas anyagokat is tartalmazhatnak, ezért a vásárláskor érdemes óvatosnak lenni." - írta közösségi oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A kazánházban 25 flakon folyékony mosószert, 4 doboz mosóport, 24 öblítőt és 7 mosogatószert találtak. Valamennyiről kiderült, hogy hamisítvány. A mintegy 152 ezer forint értékű készletet a pénzügyőrök lefoglalták.Iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hamis vegyi árukat árusító nő ellen.

Forrás: origo.hu; NAV

Kép: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.