Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Június 20. 18:08, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hangos motorozásáért szúrta hasba szomszédját

Hangos motorozásáért szúrta hasba szomszédját

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki hasba szúrta szomszédját, mert zavarta a motorjának zaja.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett Nagykőrös egyik külső részén laktak, egy utcában. Közöttük korábban összetűzés nem volt, ugyanakkor a sértett gyakran motorozott a környéken, és az elkövetőt zavarta a jármű hangja.

2020 szeptemberének végén a férfi az otthonában fogyasztott szeszes italt, amikor meghallotta, hogy a sértett éppen hazaérkezik a motorjával. Ekkor felült a saját elektromos kerékpárjára, azzal a sértett ingatlanjához hajtott és annak kapujában futottak össze – közölte az ügyészség.

Ekkor az elkövető kiabálva szólította fel a sértettet, hogy hagyja abba a motorozást, mert zavarja őt. A sértett közölte, hogy nem laknak egymás közvetlen közelében és egyébként is a lakatlan részek felé szokott motorozni.

Ezt a magyarázatot az elkövető nem fogadta el. Sőt, ekkor elővett a zsebéből egy zsebkést, azt kinyitotta, majd „leszúrlak” felkiáltással a sértett felé szúrt.

Ekkor ért a helyszínre két nő, akik elkergették az ittas férfit onnan, aki az elektromos járművével távozott.

A sértettet kórházba szállították és megműtötték, mivel a szúrás felszakította a gyomorfalát is, így életveszélyes állapotba került.

A Pest Megyei Főügyészség az ügyben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.