Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2017. Március 30. 09:26, csütörtök | Belföld
Forrás: hirado.hu

Harmadára csökkent a fiatal munkanélküliek aránya

Harmadára csökkent a fiatal munkanélküliek aránya

Elértünk ahhoz az állomáshoz, amikor a közfoglalkoztatás – betöltve eredeti szerepét – elkezdi kibocsátani azokat az embereket, akik az elsődleges munkaerőpiacon el tudnak helyezkedni – jelentette ki Cseresnyés Péter

a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A mostani adatok szerint a közfoglalkoztatottak száma csökken, a versenyszféra pedig nagyobb arányban veszi fel a munkavállalókat, mint az elmúlt időszakban – tette hozzá.

Négy év alatt szeretnék 150 ezer főre csökkenteni a mostani közel 200 ezres közfoglalkoztatotti létszámot. Képzéssel segítenék azokat az embereket, akik tudása elavult vagy kevésbé motiváltak, hogy az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedjenek – hangsúlyozta.

Szeretnék a cégeket is bevonni a képzésbe, hiszen ők tudják, pontosan milyen szaktudásra van szükség. Sokszor elég, ha egy jelentkező alapismeretekkel rendelkezik, és az adott munkafolyamatokra már maga a cég tanítja majd meg – magyarázta.

Beszélt arról is, hogy jelentősen javult a pályakezdők munkanélküliségi mutatója: közel 30 százalékos volt 2010-ben a 15-24 éves korosztálynak a munkanélküliségi mutatója, mostanra ez 11,1 százalékra csökkent. Ez azt jelenti, nagyon kevesen vannak olyanok, akik az iskolák elvégzése után nem találnak gyorsan munkát.

Forrás: itt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 05. 07:36, csütörtök | Belföld

Nőtt a Hell Energy adózott eredménye idén az első félévben

Az energia- és üdítőitalokat gyártó Hell Energy csoport adózott eredménye 137,8 százalékkal, 13,72 milliárd forintra emelkedett 2024 első fél évében az egy évvel korábbihoz képest

2024. Szeptember 05. 07:36, csütörtök | Belföld

Varga Mihály: januárban ismét nyugdíjemelés lesz

A költségvetési munkacsoport egyeztetett a jövő évi nyugdíjakról, januárban nyugdíjemelés lesz, februárban pedig ismét jön a 13. havi nyugdíj - írta a közösségi oldalán szerdán a pénzügyminiszter.

2024. Szeptember 05. 07:27, csütörtök | Belföld

Rétvári Bence: minden idők legnagyobb léptékű béremelése zajlik a pedagógusoknál

Egy parlamenti ciklus alatt mintegy duplájára emelkedik a pedagógusok jövedelme, és ez olyan léptékű béremelés, amilyen még nem volt korábban Magyarországon

2024. Szeptember 04. 08:08, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: megvan az ezredik szerződéses területvédelmi tartalékos

A két hónapja indított Szeretem, Megvédem! elnevezésű kampány hatására sok ezren érdeklődtek, több ezren jelentkeztek. Kedden pedig átléptük az ezer szerződést kötött területvédelmi katona létszámot