Városlista
2021. június 23, szerda - Zoltán

Hírek

2010. Február 17. 06:11, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Hárman kapták az Év orvosa díjat

Hárman kapták az Év orvosa díjat

Három orvost tüntettek ki az Év orvosa, azaz az Astellas díjjal: Fábián Ferenc gyulai onkológust, Tóth Árpád Gábor győri belgyógyász-hematológust és Németh Lajos szekszárdi sebészt. Ők, mint a Magyar Tudományos Akadémián kedden tart

Az Év orvosa díjat már harmadszor ítélte oda a neves egészségügyi szakemberekből, ismert személyiségekből álló zsűri. A kitüntetésre betegek ajánlhatták orvosaikat azzal, hogy leírták gyógyulásuk történetét. Az idei pályázatra csaknem 300 történet érkezett, a zsűri ebből 27-et válogatott a döntőbe. Az internetre felkerült történetekre pedig szavazni lehetett, ennek a több mint 8 ezer szavazatnak az alapján kapta meg az első 3 helyezett az Astellas díjat.

Az egészségügynek száz baja van jelenleg, ezért is örömteli, hogy a betegek bizalma nem rendült meg az orvosaikban, megbecsülésüket jelzik a leírt történetek - mondta a díjátadón Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. "Tapasztalatból tudom, hogy jó orvos, csak jó ember lehet!" - gratulált a győzteseknek Medgyaszai Melinda az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára.

Kökény Mihály az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke azt mondta: évente 160-170 millió orvos-beteg találkozó történik, 2 millió embert ápolnak kórházban. Eközül a rengeteg eset közül többnyire csak az elenyésző negatív kicsengésű történet kerül nyilvánosságra. Hozzátette: épp ezért öröm, hogy az Év orvosa pályázat kapcsán a sokkal nagyobb számban lévő pozitív esetek is elhangozhatnak.

A díjátadón a kitüntetett orvosokat betegeik méltatták. Fábián Ferenc onkológusról gyógyult rákos betege azt mondta: csak az orvos szavai miatt nem adta fel. Németh Lajost betege szerint az "isten is orvosnak teremtette", nem a tüneteket kezeli, hanem a betegséget gyógyítja. Tóth Árpád Gáborról betege azt írta: "Emberként bánt velem még akkor is, amikor vádaskodtam, vigasztalt, bátorított."


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 15:05, szerda | Belföld

Elítéltek szexuális erőszak miatt egy iskolai gondnokot

Jogerősen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Ítélőtábla egy iskolai szexuális erőszakkal vádolt férfit - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

2021. Június 23. 13:05, szerda | Belföld

Versenyjogban is világelsők a magyar joghallgatók

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (ELTE ÁJK) csapata nyerte a világ legrangosabb versenyjogi perbeszédversenyének 2021-es fordulóját - közölte az egyetem az MTI-vel.

2021. Június 23. 11:02, szerda | Belföld

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte: szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal,

2021. Június 23. 09:56, szerda | Belföld

Magyarország a szomszédos országok határ mentén lakóinak is felajánlja a védőoltást

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon - tették közzé a kormányzati portálon kedd este.