Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Május 04. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Harmónia a győri kórházban: Sri Chinmoy festményei a szülészeten

Harmónia a győri kórházban: Sri Chinmoy festményei a szülészeten

A bengáli anyanyelvű, de évtizedeken át New York-ban alkotó Sri Chinmoy negyven festménylenyomatát adományozta a művész nevét viselő alapítvány hétfőn a győri Petz Alad&#

Ismertetése szerint a művész megannyi munkája a róla elnevezett múzeumban látható New York-ban. Ott készültek a lenyomatok is, amelyek mostantól a győri egészségügyi intézményt díszítik. rdekesség, hogy festményeit megvásárolni nem lehet, a magánszemélyek, intézmények tulajdonában lévő eredeti munkákat a 2007-ben elhunyt alkotó még életében ajándékozta az arra érdemeseknek.
Sri Chinmoy Indiában, a mai Banglades területén született. Képzőművészeti alkotásait több kontinens neves bemutatótermeiben, köztük a párizsi Louvre-ban, a New York-i Carnegie Hallban, az ottawai Nemzeti Művészeti Galériában, a londoni Mall Galleryben, a brüsszeli Európai Parlamentben láthatták az érdeklődők. Képzőművészeti munkássága mellett jelentős az filozófiai, írói és zenei hagyatéka is. Nevéhez fűződik a Világbékefutás 1987. évi megalapítása is. A ma már Világharmónia Futás néven évente szervezett program hat földrész 140 országát érinti.
A jeles személyiség szellemi hagyatékát ápoló alapítvány tervek szerint a legközelebb a komlói kórházat ajándékozza meg hangulatjavító, harmóniát sugárzó alkotásokkal. A győri kórházat megelőzően adományoztak képeket egyebek között a Baranya, a Vas és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kórháznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.