Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. December 08. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Rába ETO Futsal Club

Harnisch Ákos bizakodó - Komoly megmérettetés előtt a válogatott

Harnisch Ákos bizakodó - Komoly megmérettetés előtt a válogatott

December 14-től 18-ig világbajnoki selejtező tornát rendez Magyarország Gyöngyösön, ahol a Szbornaja mellett a lett és kazah válogatott lesz Magyarország ellenfele.

A kvartettből az első két csapat kvalifikálja magát a világbajnokságra. Az első helyezett automatikusan, a második pótselejtezővel. A szlovén válogatott elleni felkészülési mérkőzések után faggattuk Harnisch Ákost az esélyekről, felkészülésről, vb-részvételről.

„Nagyon nehéz csoportba kerültünk, és mindenkinek 120 százalékot kell nyújtani ahhoz, hogy megszerezzük a továbbjutást érő második helyet. Szükségünk lesz a közönség biztatására, de Gyöngyösön jó hangulatban, szuper közönség előtt játszottunk már, szerintem ebben nem lesz hiba. Az ETO-nál nagyon komoly munkát végeztünk, a sok nemzetközi mérkőzésen a Futsal Cup-on rengeteg tapasztalatot szereztünk, így a lett bajnok elleni győzelemmel is, ahol sokkal jobban játszottunk ellenfelünknél. Ennek a mérkőzésnek a dvd-jét a klub vezetősége eljuttatta a válogatott szakmai stábjának, hogy ezzel is segítse a nemzeti együttes felkészülését.

Nagyon nagy teher lesz rajtunk, győrieken, hiszen a csapatból öt játékos tagja a keretnek, és a mi játékunk meghatározó lesz a mérkőzéseken, de felkészültek vagyunk, mert a klubnál folyó szakmai, fizikai munka megfelelő állapotba hozott bennünket.

Mentálisan is erősek vagyunk, jó közösséget alkotunk és a mérkőzéseken is megmutatjuk majd mire vagyunk képesek. Úgy gondolom tehát, hogy társaimmal együtt mindent el fogunk követni a jó szereplés érdekében, és egy jó eredménnyel nem csak a válogatott, hanem Győr és az ETO hírnevét is öregbíteni tudjuk.

Ha minden kedvezően alakul és részt vehetünk a thaiföldi vb-n, úgy gondolom pályafutásom egyik nagy eredménye lehet a világbajnoki részvétel.”
Harnisch Ákos tehát bizakodó és felkészülten várja a gyöngyösi mérkőzéseket. Sok múlik rajta és válogatottbeli társain, hogy a magyar futsal nevét beírják a sportág aranykönyvébe.

Molnár Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.