Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 29. 07:27, szerda | Belföld
Forrás: mti

Három településen tartanak időközi választást vasárnap

Három településen tartanak időközi választást vasárnap

Három településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Kishartyánban polgármestert és képviselő-testületet, Végegyházán polgármestert, sarkadon egyéni választókerületi képviselőt választanak.

A Nógrád megyei Kishartyánban azért kell új polgármestert és képviselő-testületet választani, mert a testület januárban feloszlatta magát. A vasárnapi polgármester-választáson három polgármesterjelölt indul: a 2014-ben megválasztott Kovács Istvánné (független), valamint Sándor Attila (független), a feloszlatott testület képviselője és Nagy Attila Tibor (Magyar Munkáspárt). A négy képviselői helyért 13 jelölt indul, kilencen függetlenként, négyen a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 486 helybéli szerepel.

A Békés megyei Végegyházán a tavaly decemberben elhunyt Varchó István Gyula (független) polgármester helyére választanak új településvezetőt. A posztért hatan indulnak: Angyal József András, Nagy Gábor, Gyovai Csanád Elek és Kurucsa László függetlenként méretik meg magukat, Vajda Norbert a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Gál Ferenc pedig a Magyar Munkáspárt színeiben indul. A névjegyzékben 1130 választásra jogosult szerepel.

A szintén Békés megyei Sarkadon az 5. számú egyéni választókerület korábbi, fideszes képviselőjének, az alpolgármesterként is tevékenykedő Vass Györgynek a lemondása miatt kellett kiírni időközi választást. Vass György elköltözik a városból. Helyére hatan pályáznak: Óré Tamás Roland, Oláh József, Debreceni Gábor Tamás, Rácz Kinga és Dávid Csaba függetlenként, Ujj György Imre a Magyar Munkáspárt színeiben, a névjegyzékben 1034-en szerepelnek.

Vasárnapra egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Bács-Kiskun megyei Kisszálláson roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben