Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Május 30. 14:35, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Három arany- és két bronzérem jutott vasárnap délelőttre

Három arany- és két bronzérem jutott vasárnap délelőttre

A szegedi MOL kajak-kenu világkupa vasárnap délelőtti, 500 méteres döntőiben a magyar válogatott három aranyérmet nyert, illetve két számban a bronzérmet is sikerült megszereznie. Győzött Janics Natasa, a Kozák Danuta, Szabó Gabriella n

Ideális időjárás várta vasárnap délelőtt a mezőnyt, bár a messzi távolban felhősödés látszott, a Maty-ér fölött sütött a nap, amelynek erejét lágy szellő kompenzálta. Bár a szembeszél aligha a versenyzők kedvéért köszönt be a pályára.

A két női B-döntőt követően rögtön fel is tálalták a nap egyik fő fogását, tulajdonképpen éhgyomorra: Janics és Kovács párviadalát.

A rajtnál Janics jött el jól, de aztán utazóra kapcsolt. A két kiválóságunk között szintén egy sportági legenda, Josefa Idem lapátolt. A két szélen páran nem tisztelték a nagyokat, és féltávnál fricskázták őket. Janics negyedik, Kovács a hatodik helyen lapátolt. De aztán jött a rutin és a hajrá: Janics biztosan nyerte a futamot, őt Idem követte a második helyen, és óriási húzásokkal az utolsó ötven méteren Kovács több helyet javítva feljött harmadiknak.

Még ki sem élvezhettük a sikert, máris jött a következő: Szabó Gabriella és Kozák Danuta párosa imponáló versenyzéssel győzött. Mint ahogyan az a szám vb-címvédőihez illik. Féltvánál másodikként érkeztek, de aztán egyszercsak megindult alattuk a hajó, és esélyt sem adtak a riválisoknak. A B-egységünk, benne a vk-n igencsak foglalkoztatott Hegyi Zomillával és Vad Ninettával a nyolcadik helyen ért célba.

A kenu egyesek jöttek a programban, de Vajda Attila a Kolonics György Emlékfutam előtt címvédőként bárhogyan fogadkozott és szeretett volna úrrá lenni a fájdalmain, nem tudott győzni, de még dobogón végezni sem. Bár 400 méterig versenyben volt az élmezőnnyel, a végén elhagyták őt a riválisok és ötödikként ért át a célvonalon.

A kajak egyesek versenyében két magyarért is szoríthattunk. A közönség biztatása mellett Dombi Rudolf nagyon bekezdett, 150-nél egy hajót adott a mezőnynek, de féltávnál már a harmadik helyre szorult. A végére teljesen elfáradt, csak a hetedik helyen ért célba. Szalai Tamás viszont sokkal taktikusabban osztotta be magát, hiszen a hajrát is bírta, ez végül a harmadik helyhez volt elég számára.

A kenu párosoknál két fajsúlyos magyar egység is rajthoz áll, de az éremszerzésre egyiknek sem volt esélye. A mezőny erősnek tűnt, még nem érződött rajta, hogy a táv lekerült az olimpiai műsorrendről. Széles Gábor és Varga Dávid párosa negyedikként egy lépéssel előrébb járt a hatodik helyen végző Sáfrán Mihály, Sáfrán Mátyás alkotta kettősnél, ami számukra több mint biztatónak tűnik a válogató előtt.

Miként az lehet Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor párosa is, amely a féltáv hatodik helye után célfotóval bizonyult elsőnek a magát így hiába ünneplő portugál duó előtt. Sík Márton és Boros Gergő hiába volt 250-nél harmadik, végül nyolcadik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.