Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 13. 08:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír/Revita TV

Háromezer győri háztartásban cserélik le a meleg és hidegvíz órákat

Háromezer győri háztartásban cserélik le a meleg és hidegvíz órákat

Cserélik a vízórákat. Győrben a meleg- és a hideg vízórák cseréjét a Győr-Szol és a Pannon-Víz végzi.

A berendezéseket 6 illetve 4 évente kell hitelesíteni, a hidegvíz esetében ez a szolgáltatás az alapdíjban benne van, vagyis a szereléskor térítésmentes; míg a melegvíz mérésére alkalmas eszközökért fizetniük kell a fogyasztóknak. Az elkövetkező hetekben több mint 3000 háztartásban újulnak meg a szerkezetek - írja a ravitatv.hu.

Használaton kívüli hidegvízmérő-óra: Győrben mintegy 40 ezer háztartásban van felszerelve ilyen szerkezet, ezek cseréjét 4 évente a Pannon-Víz végzi. A szerelés aktualitásáról ezzel a nyomtatvánnyal értesítik a fogyasztókat. A szolgáltató által megbízott Tömös Kft. hetente 300 berendezést telepít és hitelesít. A csere térítésmentes, hiszen a 325 forintos alapdíj tartalmazza ezeknek az eszközöknek a kivitelezését.

A melegvízmérők már a Győr-Szolhoz tartoznak, ezeket az órákat 6 évente kell újítani. Győrben ebben az évben 3100 készüléket hitelesítenek, vagy szerelnek fel újat a háztartásokba, ezek díjszabása viszont eltérő lehet. Az új mérők ára bruttó 6800 forintot jelent, míg a régi hitelesítése bruttó 7400 forintra rúg. Természetesen a fogyasztók más céggel is elvégeztethetik a munkákat, ennek díjazása viszont akár a kétszerese is lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?