Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Május 20. 18:16, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Hárommilliárd forintból fejleszt az E.ON Győr-Moson-Sopron megyében

Hárommilliárd forintból fejleszt az E.ON Győr-Moson-Sopron megyében

Összesen 3,1 milliárd forintot fordít fejlesztésre az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. idén Győr-Moson-Sopron megyében - jelentette be a vállalat győri üzemének vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Győrben.

Pádár Sándor részletezte: a vállaltcsoport győri üzeme 7500 kilométer hosszú áramvezetéket üzemeltet a megyében, amelyből 1600 kilométer Győrben található. A fejlesztések egy része már elkezdődött, és elsősorban a közvilágítási hálózattal, az ügyfelek igényeivel és a cég saját fejlesztéseivel kapcsolatosak.
Csulak Ferenc, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházásokkal az ellátás biztonságának növelése, valamint a lakossági igények kielégítése a fő céljuk.
Pádár Sándor közölte, a keretösszegből 1,1 milliárd forintot Győr, a fennmaradó 2 milliárd forintot a megye többi településének hálózatfejlesztésére fordítják.
Elmondta, a győri belvárosban már elkészült a kábelcsere, az ipari parkban pedig 520 millió forintból transzformátor állomást építettek, hogy a területen működő vállalatok áramellátása biztonságossá váljon. Sopronban földkábeles fejlesztési munkálatok voltak, szintén a belvárosban, a gönyűi kikötő villamosenergia ellátását pedig egy tíz kilométer hosszú, húsz kilowattos földkábel hálózat kiépítésével biztosították, mintegy 260 millió forintból.
Az üzemvezető beszélt arról is, hogy az egy főre eső áramkimaradás éves viszonylatban jelentősen javult az elmúlt években a megyében: míg 2010-ben 105 perc volt, addig tavaly 60, az idei év első negyedévében pedig 13,5 perc.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.