Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. December 13. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: PELCOM Hungary Kft.

Hasábfa- és pelletfűtésű kandallók

Hasábfa- és pelletfűtésű kandallók

A kandallógyártók termékei a design és a hatékonyság terén - alkalmazkodva a modern stílusirányzatokhoz - a mai kor igényeinek maximálisan megfelelnek.

A változatos formavilágú, széles szín- és anyagválasztékú, modern kandallók bármilyen stílusú belső térbe jól illeszkednek.

A megjelenésen túl lényeges a funkcionalitás is. Egy jól átgondolt és megfelelően elhelyezett hasábfa- vagy pellet tüzelésű kandallóval a fűtési szezon átmeneti időszaka teljes mértékben áthidalható és ezáltal a fűtési költséget is csökkenthetjük.

Különösen igaz ez a nappaliban elhelyezett, önállóan álló, légfűtéses kandallókra. Ezek a készülékek gyorsan és egyszerűen telepíthetők, és könnyen áthelyezhetők.

Egyes gyártók a speciális hőtároló kő- és kerámiaburkolatos kandallókkal hasonló hatást érnek el, mint a hagyományos, épített cserépkályhákkal. A gondosan megtervezett, hatékony égőtér révén a kisméretű, kompakt kivitelű kandallók jó hatásfokkal működnek.

Azok, akik kedvelik a hasábfával történő foglalatoskodást, van fatároló helyiségük és kellő szabadidejük, javasolt a hasábfa-tüzelésű kandalló.
Az aktívabb életvitelt folytatóknak, akik kevesebb időt töltenek otthon vagy csak tisztább, kényelmesebb fűtési megoldást szeretnének, ideális a pelletkandalló. E készülékek szobatermosztáttal vagy mobiltelefonnal távolról is vezérelhetők, programozhatók.

A modern kandalló használata - akár hasábfa-, akár pellettüzelésű - környezettudatos gondolkodást feltételez. A készülékek károsanyag-kibocsátása lényegesen kisebb, mint a régi típusú, hagyományos cserépkályháké vagy a vegyes tüzelésű kazánoké. Energiaszegény világunkban egyre népszerűbbek a passzív- vagy alacsony energiaigényű házak. Az ilyen típusú épületek energiaszükséglete annyira alacsony (<15 kWh/m²/év), hogy gyakran nincs szükség egyéb fűtési megoldásra, elegendő egy központilag elhelyezett, kifejezetten passzívházak fűtésére tervezett kandalló. A táblázatban látható a hasábfafűtés és a gázfűtés költségei közötti különbség.

Fűtésiköltség-összehasonlítás
100 m² alapterületre, átlagos hőszigeteléssel

1440 h fűtési idő/év és 20 kW készülékteljesítmény esetén, azaz 28800 kWh energiafogyasztás mellett.

Bizonyos készülékek önállóan szabályozzák az égéshez szükséges levegő mennyiségét, hosszabb ideig megőrzik a parazsat. Így nincs szükség folyamatos felügyeletre, elegendő csak a fautánpótlásról gondoskodni. Ezzel a műszaki megoldással akár 50% tűzifa-megtakarítás is elérhető.

Ha tiszta nappalit és koszmentes fűtést szeretnénk, a legjobb megoldás a kompakt szobai kandalló. Hamutartálya kényelmesen üríthető, a kandalló alá helyezett üveglap pedig felfogja az esetlegesen kihulló hamut és parazsat, amelyről az könnyen feltakarítható.

Számos szakemberben megfogalmazódott már a gondolat, hogy a hagyományos fafűtés és fapellet alkalmazása modern korunkban nem jelent-e visszalépést? Bebizonyosodott, hogy éppen ellenkezőleg, a kézenfekvő, természetes anyagok tudatos felhasználása energia- és költségkímélő.
További információk: www.pelcom.eu

Címkék: kandalló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?