Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 31. 16:04, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hasba rúgta nevelt gyerekét egy nő - Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek

Hasba rúgta nevelt gyerekét egy nő - Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek

Nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék egy anyát, aki 2015-ben a Szentendrei-szigeten hasba rúgta nevelt gyermekét- közölte a törvényszék sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a verőcei család 2015 októberében egynapos kirándulásra ment a Szentendrei-szigetre, ahol a 2009-ben, élettársának előző kapcsolatából született gyermeke véletlenül kiborította az elé tett ételt. A vádlott figyelmeztette a kisfiút, aki a másodszorra tálalt ételt is leejtette.

A nő - aki fiatalabb korában versenyszerűen űzött küzdősportot - ezért nagy erővel megrúgta a fiú hasának bal oldalát. A gyermek estére rosszul lett, és keresztanyjának elpanaszolta a történteket.

A közlemény szerint a kisfiút mentővel a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol megállapították, hogy megsérült a lépe. Az orvosok elállították a vérzést, és mivel nem alakult ki szövődmény, a gyermek 24 nap kórházi megfigyelés után elhagyhatta az intézményt. A gyógyulás tényleges időtartama ugyanakkor 2-3 hónap.

Kitértek arra is, hogy a bűncselekmény évében rendszeresen elhanyagolt állapotban és az óvónők kérése ellenére hőemelkedéssel, betegen vitték a kisfiút óvodába. A gyermek fegyelmezetlenségeire dühkitöréssekkel reagált.

A bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt két év három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a nőt. Kiskorú veszélyeztetésének bűntette alól felmentette, a sértett esetében azonban megszüntette a szülői felügyeleti jogát, valamint kötelezte a bűnügyi költségek megfizetésére a nőt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, valamint a vádlott és védője is három nap gondolkodási időt kért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.