Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 07. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Hasonló összegből gazdálkodhat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, mint 2010-ben

Hasonló összegből gazdálkodhat a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, mint 2010-ben

A látszólagos változatlanságot pozitív előjelűvé teszi, hogy az elmúlt esztendőben biztosított plusz egyhavi finanszírozást beépítették az idei büdzsébe, és minimális mértékben emelkedtek a fekvő- és járóbeteg-ellátás alaptarif

Némileg enyhítette a kórházak költségvetési problémáit a korábban biztosított plusz egyhavi finanszírozás, és ebben az évben a kiegészített összeggel számolhatnak az intézmények. A járó- és fekvőbetegek ellátását egy bonyolult pontrendszer alapján fizeti az OEP, az ennek alapjául szolgáló tarifa is emelkedett közel három százalékkal. További kedvező változás, hogy a volumenkorlátot 10 százalékkal túllépő beavatkozások költsége idén már nem terheli teljes egészében a kórházat, annak harmadára fedezetet biztosít az állam. Mindent együttvéve a Petz Aladár kórház havi 18 millió forinttal többet költhet, mint tavaly. A plusz forrást a bérek, juttatások emelésre költik.

Decemberben 100 millió forintot utaltak a kórház számlájára, célzottan arra, hogy ezt az összeget a várólisták hosszának csökkentésére fordítsák. Ennek döntő részét a szívkatéterezésre és a nagy ízületi protézisműtétekre költik, ezeken a területeken a betegek számára is érzékelhető lesz a változás. Mint ismeretes, a Petz-kórház több mint 10 milliárd forint uniós támogatás nyert új szárny építésére. Az érintett részlegek a költözést már most elkezdték, a kivitelezésre kiírt közbeszerzés heteken belül lezárul, így legkésőbb március elsején megkezdődnek az építési munkák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.