Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. Február 14. 14:12, hétfő | Helyi

Használsz öblítőt? Lehet nem kellene! Mutatjuk miért!

Használsz öblítőt? Lehet nem kellene! Mutatjuk miért!

Sokan azért használnak öblítőt, mert kellemes illatúak lesznek tőle a ruhák, és mellette finom puhák is maradnak. Sokan viszont ellene vannak, eláruljuk miért és mellette mutatunk pár alternatívát is.

Az öblítő hátrányai

  • Károsítják a környezetet. Sajnos az illatanyagok és színezékek nagy részét nem lehet kiszűrni a szennyvízből.
  • Az illatanyagok allergiás reakciókat okozhatnak.
  • Gyakori használatának következtében csökken a konyharuhák és törölközők nedvszívó képessége. A sportruházatra szintén negatív hatással van, nehezebben szárad, és az izzadságot sem tudja majd felszívni. Ezeket a textileket épp emiatt nem ajánlott öblítővel mosni.
  • Lerakódik a mosógépben. Az öblítő egyik nagyon rossz tulajdonsága, hogy csúnyán lerakódik a mosógép alkatrészeiben, legyen az fém, vagy műanyag, így idővel ha nem végzünk tisztító öblítést a gépben, bizony tönkre fog menni.

Ajánlott alternatívák:

Ecet

Ha hiszed, ha nem az ecettől kellemesen puhák lesznek a ruhák, és emellett még a vízkő kialakulását is megelőzzük vele, tehát védjük mosógépünket a tönkremeneteltől. A szaga miatt ne aggódj, hiszen az a mosás során elillan. Ha illatot is szeretnél, adj pár csepp 100%-os illóolajat az ecethez. Mosásonként kb. 30 ml ecetet kell önteni az öblítő rekeszbe.

Szódabikarbóna és mosószóda

Szintén tökéletes alternatívái a hagyományos öblítőnek. Teljesen feloldódnak, védik a mosógépet és szagtalanítanak. Szintén adhatsz a mosáshoz illóolajat, ha a tisztaság mellett az illat is fontos számodra. Oldj fel 1 teáskanál szódabikarbónát vagy mosószódát 100 ml vízben, majd a keveréket töltsd az öblítő rekeszbe minden mosásnál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 09:13, hétfő | Helyi

Pontyokkal gazdagodtak megyei folyószakaszok

Összesen újabb 3900 kilogramm ponty került múlt héten a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének kezelt vizeibe. A telepítések folytatódnak.

2024. Július 22. 08:10, hétfő | Helyi

Ilyen támogatási lehetőségeink vannak iskolakezdés előtt

Az iskolakezdés pénzügyi kérdés is, így ilyenkor célszerű áttekinteni a családi büdzsénket, s ennek kapcsán a megbecsülhető kiadásokat ( tanszerek, füzetek, tankönyvek) – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank.

2024. Július 22. 07:11, hétfő | Helyi

Minden évben akad hőgutás páciens az állatorvosi rendelőkben

A kánikula az emberi, állati szervezetnek egyaránt megterhelő lehet.

2024. Július 21. 09:12, vasárnap | Helyi

Felvételizők figyelem! Pont Ott Parti Győrben is lesz!

A Pont Ott Partit a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban rendezi meg a SZE július 24-én.