Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. December 14. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Hat év 10 hónap Orsósnak: ötéves lányunokáját erőszakolta meg

Hat év 10 hónap Orsósnak: ötéves lányunokáját erőszakolta meg

Jogerősen hat év tíz hónap fegyházbüntetést kapott egy 59 éves férfi, aki három évvel ezelőtt megerőszakolta akkor alig ötéves lányunokáját.

A Győri Ítélőtábla keddi döntésével helybenhagyta a Veszprém Megyei Bíróság első fokon meghozott ítéletét.

A másodfokon eljáró bíróság bűnösnek mondta ki Orsós Lajost 12. évét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, ezért mellékbüntetésként hét évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától az elsőfokú ítélettel egyezően. A bűncselekmény 2008 januárjában egy Veszprém megyei településen történt. A sértett szülei külföldre mentek, és három gyermeküket a nagyszülők gondjaira bízták, a nagyapát még a gyerekek gyámjává is kijelölték. A család rendkívül rossz körülmények között élt, a gyerekeket végsőkig elhanyagolták.

A három kiskorú veszélyeztetése nyilvánvaló volt, a helyi gyámhatóság mégsem tett lépéseket a tarthatatlan helyzet megszüntetéséért - hangzott el a tárgyaláson.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?