Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. December 27. 19:04, csütörtök | Külföld

Hatalmas házibulivá alakul át Bécs

Hatalmas házibulivá alakul át Bécs

Évente csaknem 700 ezer látogatót csábít az osztrák fővárosba a Szilveszteri ösvény, a Silvesterpfad. Ilyenkor Bécs egy hatalmas házibulivá alakul át.

A bécsi Szilveszteri ösvény - Silvesterpfad- sokéves hagyománnyal rendelkezik, hiszen immáron 29 éve ez az osztrák főváros legnagyobb szabadtéri házibulija. Az egyedülálló utcabál idén már tizennégy helyszínen várja a bulizni vágyókat. A bécsi programok ezúttal is délután 2-től hajnali 2-ig tartanak és a gyerekektől kezdve a rockereken keresztül egészen az első bálozókig mindenki megtalálja majd amit keres: idén is lesz osztrák pop, soul, jazz, funk és elektro, de aki keringővel köszöntené az új évet, az is jó helyen jár Bécsben.

A Silvesterpfad legújabb attrakciója a „Szerencse utcája” a Teinfaltstraßén, ahol egy kis varázslattal, kártyavetéssel és a csillagok állásából jósolják meg, hogy kinek milyen lesz a 2019-es éve.

A szilveszteri buli legfőbb helyszíne továbbra is a Városháza előtti tér, a Rathausplatz lesz, ahol 14 órától az elmúlt ötven év legnagyobb slágereire táncolhatjuk át magunkat az új évbe. Éjfélkor pedig százezrek perdülhetnek táncra a Kék Duna keringő dallamaira, miközben egy óriási tűzijátékkal köszöntik az új esztendőt.

A gyermekeket idén is a Freyungnál várják kicsiknek szóló szilveszteri programokkal, a Graben pedig – mint minden évben – idén is a világ legnagyobb báltermévé alakul, ahol az elsőbálozók ingyenes táncórákat vehetnek, mielőtt belevetik magukat a szabadtéri báli forgatagba. A Stephansplatzon ugyancsak a keringő és a tánczene kapja a főszerepet. Az Am Hofon R&B és funk uralja majd a színpadot, a Löwelstraßén a soul és a house dominál, az osztrák parlament épületénél pedig az elmúlt évtizedek pop- és disco-slágereiből szemezgetnek majd a DJ-k.

A silvesterpfad.at oldalon megtalálható a részletes program és minden fontos tudnivaló.

Forrás: turizmus.com

Fotó: Stadtwienmarketing/Sebastian Toth

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -