Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 05. 08:17, péntek | Helyi

Hatalmas méhlegelőt alakítottak ki Győrben

Hatalmas méhlegelőt alakítottak ki Győrben

Méhlegelő várja a győri Ipari Parkban a környék méheit, de hamarosan madáretetőket is telepít az egyik logisztikai és könnyűipari ingatlanok kialakításával foglalkozó cég. – írja az ingatlan.com

A vállalat tavaly ősszel telepítette az első magyarországi méhlegelőjét Körtefa utcai területén. Az évelő magkeverékkel bevetett két hektáros ingatlan idén tavasszal és nyáron már teljes kapacitással szolgálta a környék méhcsaládjait.

„AMIKOR ÉPÜLETEKET TERVEZÜNK, FOLYAMATOSAN SZEM ELŐTT TARTJUK AZ OLYAN FENNTARTHATÓSÁGI SZEMPONTOKAT, MINT PÉLDÁUL A MEGÚJULÓ ENERGIÁK HASZNOSÍTÁSA, AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG. A TERÜLETGAZDÁLKODÁS SORÁN A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉGRE ÖSSZPONTOSÍTUNK, NEMCSAK A BEÉPÍTETLEN, HANEM AZ ÉPÍTÉS UTÁN AZ ÉPÜLETEINKET KÖRÜLVEVŐ ÖSSZES TERÜLETEN. MÉHÉSZETI SZAKÉRTŐKKEL TÖRTÉNT EGYEZTETÉSEK UTÁN DÖNTÖTTÜNK A MÉHLEGELŐ TELEPÍTÉSE MELLETT, BÍZVA ABBAN, HOGY EZZEL JÓTÉKONY HATÁSSAL LESZÜNK A KÖRNYÉK ÖKOSZISZTÉMÁJÁRA” – MONDTA EL A VGP ORSZÁG IGAZGATÓJA PÁLOVICS KÁROLY.

A méhlegelők telepítése azért különösen fontos, mert az elmúlt évtizedekben 20-40%-kal csökkent a beporzó rovarok száma, ezt döntően a rovarok, vadak életterének csökkenése és a táplálkozó területek hiánya okozza.

A VGP magyar csoportja a tulajdonában álló a győri méhlegelő területén nem tervez építkezést, a két hektáros legelő így még sok éven át biztosítja élőhelyet a porzó rovaroknak.

Címkék: győr, méhlegelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense