Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2022. Augusztus 05. 08:17, péntek | Helyi

Hatalmas méhlegelőt alakítottak ki Győrben

Hatalmas méhlegelőt alakítottak ki Győrben

Méhlegelő várja a győri Ipari Parkban a környék méheit, de hamarosan madáretetőket is telepít az egyik logisztikai és könnyűipari ingatlanok kialakításával foglalkozó cég. – írja az ingatlan.com

A vállalat tavaly ősszel telepítette az első magyarországi méhlegelőjét Körtefa utcai területén. Az évelő magkeverékkel bevetett két hektáros ingatlan idén tavasszal és nyáron már teljes kapacitással szolgálta a környék méhcsaládjait.

„AMIKOR ÉPÜLETEKET TERVEZÜNK, FOLYAMATOSAN SZEM ELŐTT TARTJUK AZ OLYAN FENNTARTHATÓSÁGI SZEMPONTOKAT, MINT PÉLDÁUL A MEGÚJULÓ ENERGIÁK HASZNOSÍTÁSA, AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG. A TERÜLETGAZDÁLKODÁS SORÁN A BIOLÓGIAI SOKFÉLESÉGRE ÖSSZPONTOSÍTUNK, NEMCSAK A BEÉPÍTETLEN, HANEM AZ ÉPÍTÉS UTÁN AZ ÉPÜLETEINKET KÖRÜLVEVŐ ÖSSZES TERÜLETEN. MÉHÉSZETI SZAKÉRTŐKKEL TÖRTÉNT EGYEZTETÉSEK UTÁN DÖNTÖTTÜNK A MÉHLEGELŐ TELEPÍTÉSE MELLETT, BÍZVA ABBAN, HOGY EZZEL JÓTÉKONY HATÁSSAL LESZÜNK A KÖRNYÉK ÖKOSZISZTÉMÁJÁRA” – MONDTA EL A VGP ORSZÁG IGAZGATÓJA PÁLOVICS KÁROLY.

A méhlegelők telepítése azért különösen fontos, mert az elmúlt évtizedekben 20-40%-kal csökkent a beporzó rovarok száma, ezt döntően a rovarok, vadak életterének csökkenése és a táplálkozó területek hiánya okozza.

A VGP magyar csoportja a tulajdonában álló a győri méhlegelő területén nem tervez építkezést, a két hektáros legelő így még sok éven át biztosítja élőhelyet a porzó rovaroknak.

Címkék: győr, méhlegelő

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 09:17, péntek | Helyi

Végy egy jó kapust…

Nagy figyelmet kapnak a Fehér Miklós akadémián a kapusok.

2022. Szeptember 30. 08:15, péntek | Helyi

II. Győri Halnapok – Folytatódik a népszerű gasztrohagyomány

Győrben tavaly rendezték meg először a Győri Halnapokat.

2022. Szeptember 30. 07:16, péntek | Helyi

Harminc éve figyeljük meg a madarakat

Európai Madármegfigyelő Napokat tartanak a hétvégén hazánkban is.

2022. Szeptember 30. 06:20, péntek | Helyi

Ismét lesz Pink futás és séta Győrben

Október első vasárnapján a mellrák elleni küzdelemért kampányolnak a résztvevők.