Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2017. December 12. 13:14, kedd | Külföld

Hatalmas robbanás volt Ausztriában

Hatalmas robbanás volt Ausztriában

Robbanás történt kedden a legmenőbb osztrák földgázelosztó terminálon, Alsó-Ausztriában. Egy ember meghalt, 18-an megsérültek - közölte az osztrák rendőrségre hivatkozva az MTI.

Meg nem erősített jelentések szerint a sérültek száma eléri a 60-at.

A robbanás reggel háromnegyed kilenckor történt, és hatására tűz keletkezett a Baumgarten an der March településen található létesítményben. A terminál közel van a szlovák határhoz, Pozsonytól mintegy 30 kilométerre észak-nyugatra található. Egyelőre nem tudni a robbanás okát, a hatóságok lezárták a környéket.

A helyszínre mentőhelikopterek, mentő- és tűzoltóautók érkeztek. A rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy őrizzék meg a nyugalmukat, és kövessék a hatóságok utasításait.

A gázterminál egyike Európa legfontosabb elosztási pontjainak, ahová Oroszországból, Norvégiából és más országokból érkezik a földgáz. Évente mintegy 40 milliárd köbmétert tárolnak.

Forrás: index.hu

Fotó: Social Media / Reuters

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.