Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2024. Szeptember 16. 07:12, hétfő | Helyi

Hatalmas sikkasztással vádolnak egy társasházi képviselőt

Hatalmas sikkasztással vádolnak egy társasházi képviselőt

Nem kevesebb, mint 16 millió forint elsikkasztásával vádol a győri ügyészség egy nőt, aki egy győri társasházat képviselt. A halmazati szabályokra tekintettel tetteiért 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

A Győri Járási Ügyészség minősített sikkasztások miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki az általa képviselt két társasháztól összesen 16.535.968 forintot sikkasztott el a vád szerint – közölte a vármegyei főügyészség.

A vádirati tényállás szerint a győri nő az őt megillető megbízási díjon felül több millió forintot utalt át az általa képviselt egyik társasház bankszámlájáról a sajátjára, továbbá a bankszámláról több millió forintot készpénzben is felvett. Mindez azonban még nem volt elég, elkezdte dézsmálni a házi pénztár tartalmát is, és abból költekezett. A vád szerint 14.264.168 forint kárt okozott ezzel, amelyből mindössze 2.000 forintot térített meg.

Itt sincs azonban nincs vége a bűnlajstromnak, mert egy másik társasház is képviselt és annak számlájáról 2.271.800 forintot utalt át a saját számlájára – állítja az ügyészség.

Az elkövetőt minősített sikkasztásokkal vádolják, vele szemben – a halmazati szabályokra tekintettel – 12 év szabadságvesztés is kiszabható. Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. (Képünk illusztráció.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 09:17, hétfő | Helyi

Drágább lett a kötelező

Éves összehasonlításban 10 százalékkal, 57 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja.

2024. Szeptember 16. 09:12, hétfő | Helyi

Új számon kell hívni a GYHG-t

Már nem a megszokott „96-os” körzetű telefonszámot kell csörgetnünk, ha kérdésünk, bejelenteni valónk van a hulladékszállítást végző GYHG felé. A szolgáltató közzétette az új számot.

2024. Szeptember 15. 09:12, vasárnap | Helyi

Ballagási Kiállítást tartanak Győrben

Leveszik a terhet a ballagók válláról. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is megkönnyíti a diákok, a szülők és a pedagógusok dolgát.

2024. Szeptember 15. 08:55, vasárnap | Helyi

Mávinform: fakidőlés miatt késnek a vonatok

A Pápa-Csorna vonalon, valamint a Székesfehérvár-Komárom közötti S150-es vonatoknál késésekre kell számítani - közölte a Mávinform a Facebook-oldalán vasárnap reggel.