Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Július 08. 16:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Határozat született az árvízi károk hatásainak mérsékléséről

Határozat született az árvízi károk hatásainak mérsékléséről

A Győr-Moson-Sopron megyei Agrárkamara július 5-ei elnökségi ülésén határozatot hozott az árvíz és belvíz károk megyei hatásainak mérsékléséről, valamint a

A Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara javasolja a Magyar Agrárkamarának, és rajta keresztül a Kormánynak, hogy kialakult kedvezőtlen állapotot kezelje és a károkat mielőbb enyhítse.

A belvizes területeken a hozamok csökkenése és a minőségi problémák miatti árbevétel kiesés, nehéz pénzügyi helyzetet okozott a megyei gazdáknak. A gazdálkodók megsegítésére, a forgóeszköz hitelek és beruházási hitelek átütemezésére, valamint a területalapú támogatások kifizetésének előre hozására lenne szükség. Emellett meg kellene kezdeni a vis major" igazolások kiadását, hogy a kárt szenvedett gazdákat legalább a kötbérfizetési-, illetve a fedezetvásárlási kötelezettség ne terhelje. Az Agrárkamara indokoltnak tartja egy önkéntes, nonprofit biztosítási rendszer kiépítését, vagy a meglévők felkarolását annak érdekében, hogy a későbbiekben a bajba jutottakon kellő hatékonysággal lehessen segíteni.

A gazdák beszámolója szerint a többször előfordul, hogy a gazdák jóhiszeműen értékesítik terményeiket, a kereskedő pedig kibújik az fa fizetési kötelezettség alól, és így az fa fizetési kötelezettséget a termelőn kívánják számon kérni. A Kamara olyan intézkedések meghozatalára tart igényt, amelyek nem a túlélésükért küzdő gazdák terheit növelik.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.