Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2015. Június 23. 07:19, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Határzár: a héten tárgyal a kormány az épülő védvonalról és a kiadásokról

Határzár: a héten tárgyal a kormány az épülő védvonalról és a kiadásokról

A kormány már a héten tárgyalhat a szerb határon épülő védvonalról és ennek kiadásairól.

Mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára a tárca hétfői háttértájékoztatóján, Budapesten.

Az államtitkár elmondta: nem tudja megerősíteni azokat a találgatásokat, amelyek a védvonal építésének költségeiről megjelentek a médiában. A védvonalról az elképzeléseket Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésében tárgyalja majd a kormány, amely tartalmazni fogja a költségekről szóló kalkulációkat is - mondta.

Banai Péter Benő kifejtette: a rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló tartalék még mintegy 60 milliárd forint, ez az összeg nyújthat fedezetet a magyar-szerb határra tervezett védvonal megépítésére.

Banai Péter Benő kiemelte: a rendkívüli kormányzati intézkedésekre rendelkezésre álló idei, együttesen 100 milliárd forintos összegből az év első felében 40 milliárd forintot lehetett felhasználni, ebből a kormány 39 milliárd forintot költött el.

A védvonal finanszírozási összegére több variációt vizsgálnak majd meg - tette hozzá Banai Péter Benő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.

2024. Június 11. 15:15, kedd | Belföld

OVF: folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a gátak állapotát

Folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a nap 24 órájában a gátak állapotát - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden, nem sokkal dél után az MTI-vel.